MP Motorsport trekt Nederlandse De Heus (20) aan voor eerste seizoen F1 Academy Algemeen
Algemeen

MP Motorsport trekt Nederlandse De Heus (20) aan voor eerste seizoen F1 Academy

MP Motorsport trekt Nederlandse De Heus (20) aan voor eerste seizoen F1 Academy

MP Motorsport heeft Emely de Heus vastgelegd voor het eerste seizoen van de F1 Academy, zo heeft het Nederlandse team donderdagochtend bekendgemaakt via de officiële kanalen. Met de komst van De Heus heeft MP Motorsport nu zijn complete rijderstrio voor 2023 binnen.

Eerder werden al de zusjes Anna en Hamda Al Qubaisi aangetrokken om uit te komen voor de renstal. Met De Heus is MP Motorsport nu rond voor het eerste seizoen van de F1 Academy. Deze klasse moet vrouwelijk racetalent de kans bieden om sneller en makkelijker richting de Formule 1 te gaan, nadat eerst de Formule 2 en 3 zijn aangedaan door de talenten.

De Heus en MP Motorsport weer herenigd

De Heus stelt dat geweldig voelt om terug te zijn bij MP. 'Ze zijn toch een soort tweede thuis voor me. In 2021 had ik een geweldig jaar bij MP. Met de extra ervaring die ik inmiddels heb opgedaan, kijk ik ernaar uit om die van pas te laten komen in mijn eerste seizoen in F1 Academy. Ik kan niet wachten op de eerste ronde op de Red Bull Ring in april. En ik ga natuurlijk vooral genieten van mijn thuispubliek op Zandvoort in juni!'

Teammanager Sander Dorsman is te spreken over het feit dat hij de 20-jarige weer mag verwelkomen bij MP Motorsport. 'Ze heeft in 2021 bewezen waartoe ze in staat is en ik twijfel er om die reden ook niet aan dat ze in het eerste jaar van F1 Academy een belangrijke rol gaat spelen. Vijf van de grootste teams op de talentenladder naar de Formule 1 staan achter het concept van F1 Academy. Daardoor ziet de toekomst er rooskleurig uit voor deze nieuwe raceklasse. Emely gaat daar een welverdiend onderdeel van zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws