Eerste coureur F1 Academy bekendgemaakt: 'Ik ben klaar om honderd procent te geven' Formule 1
Formule 1

Eerste coureur F1 Academy bekendgemaakt: 'Ik ben klaar om honderd procent te geven'

Eerste coureur F1 Academy bekendgemaakt: 'Ik ben klaar om honderd procent te geven'

Zwitserse coureur Léna Bühler is de eerste kandidate die mag gaan deelnemen aan de F1 Academy, het meest recente initiatief van de Formule 1 om jonge, talentvolle vrouwen meer kansen te bieden in de autosport. De F1 Academy moet de vrouwelijke coureurs meer kansen geven in de opstapklassen en uiteindelijk de Formule 1. De klasse wordt gezien als een feeder serie voor de Formule 3 en de Formule 2. Bühler bijt het spits af en zal aansluiten bij ART Grand Prix.

De 25-jarige begon haar racecarrière in de BMX op een internationaal niveau, maar ze stapte in 2016 over naar de karts. In 2020 maakte Bühler haar debuut in de single-seaters in het Spaanse Formule 4-kampioenschap, waarbij ze zes keer in de top tien wist te finishen. Ook werd de Zwitser de eerste vrouwelijke coureur die deelnam aan het FRECA-kampioenschap (Formula Regional European Championship by Alpine). Bühler rijdt momenteel in het Formule 4 UAE-Kampioenschap, voordat ze gaat beginnen aan haar debuut in de F1 Academy.

'Het is met veel plezier dat ik het eerste F1 Academy-kampioenschap kan ontdekken, en vooral met ART Grand Prix, een team met een fantastische staat van dienst', vertelt Bühler in gesprek met de officiële website van de Formule 1. ART heeft gedurende de jaren veel successen geboekt in de Formule 3 en de Formule 2 en heeft coureurs als Nico Rosberg, Stoffel Vandoorne, Nyck de Vries en Charles Leclerc in huis gehad. 'Het gaat een grote uitdaging voor mij en het team zijn naarmate we meer te weten komen over de nieuwe single-seater. Ik kijk er naar uit om ermee aan de slag te gaan.'

ART Grand Prix enthousiast om met Buhler in zee te gaan

ART-teambaas Sebastian Philippe liet weten dat de Franse renstal enthousiast is om te gaan werken met de 25-jarige. 'We zijn blij dat we Léna (Bühler, red.) kunnen verwelkomen in ons team. Ze gaat één van de vijftien coureurs zijn die haar naam in de geschiedenisboeken van de F1 Academy kan zetten', vertelt de Fransman. 'Het correspondeert perfect met de filosofie van ART Grand Prix, die namelijk luidt dat we jonge coureurs helpen met het beklimmen van de ladder van feeder series die zullen leiden tot het hoogste niveau in de motorsport.'

Het debuutseizoen van Bühler gaat haar vierde jaar in de motorsport worden. 'Ik heb nog veel te leren, maar ik ben klaar om honderd procent te geven, mentaal en fysiek, om het vertrouwen te eren dat ART Grand Prix en mijn partners in mij hebben. Zonder hen zou dit avontuur niet mogelijk zijn', gaat Bühler verder. Bühler zal met veertien andere vrouwen strijden in het aankomende seizoen. Naast ART doen ook Campos Racing, Carlin, Nederlands team MP Motorsport, en Prema Racing mee.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws