Van Overdijk blijft in Zandvoort ondanks interesse van buitenaf: 'Het was een wake-up call' Algemeen
Algemeen

Van Overdijk blijft in Zandvoort ondanks interesse van buitenaf: 'Het was een wake-up call'

Van Overdijk blijft in Zandvoort ondanks interesse van buitenaf: 'Het was een wake-up call'

In de voetbalwereld hadden ze hem graag binnengehaald, maar toch kiest Robert van Overdijk ervoor om algemeen directeur van Circuit Zandvoort te blijven. Hoewel de aandeelhouders zich gevleid voelden door de interesse in hun algemeen directeur, realiseren ze zich nu ook hoe gewild hij is door andere partijen. ‘Het was een wake-up call’, zegt Bernhard van Oranje tegenover Motorsport.com.

Meerdere voetbalclubs gaven de afgelopen tijd aan geïnteresseerd te zijn in Van Overdijk. Onder andere Ajax, AZ en Willem II hadden belangstelling. Ajax kondigde echter aan dat Alex Kroes terug zal keren naar de club en algemeen directeur wordt, en bij AZ wisten ze Merijn Zeeman binnen te halen, die eerder grote successen boekte met zijn wielerploeg. Uiteindelijk koos Van Overdijk er dan ook voor om niet over te stappen naar het voetbal en aan te blijven als algemeen directeur van Circuit Zandvoort. Tevens wordt hij nu mede-eigenaar van het circuit.

Circuit Zandvoort wordt ook zakelijke evenementenlocatie

‘We voelden ons gevleid, maar het was ook wel een wake-up call voor ons’, geeft Van Oranje aan. ‘We hebben flinke ambities en willen dit graag met elkaar blijven doen’, geeft hij aan. ‘We zijn trots Robert aan boord te hebben gehaald als mede-eigenaar’. Van Overdijk was een paar jaar geleden erg belangrijk bij het binnenhalen van de Dutch Grand Prix nadat deze meer dan dertig jaar niet was verreden in de badplaats. Mede dankzij zijn inspanningen kunnen Nederlandse fans nu genieten van het racespektakel tussen de duinen.

De Grand Prix van Nederland staat momenteel nog tot en met volgend jaar op de Formule 1-kalender. Toch is dit niet het enige waar ze in Zandvoort op willen focussen. Doorgroeien is ook een van de ambities van het team achter het circuit. ‘De waardering en het feit dat ik mede-eigenaar ben zijn nieuwe prikkels’, vertelt Van Overdijk. ‘We hebben al een prachtige reis gemaakt, maar er ligt er ook een voor ons. We willen van Circuit Zandvoort de meest geweldige, zakelijke evenementenlocatie van Nederland maken’, vertelt hij over de toekomstplannen. ‘Geschiedenis is hier niet enkel een herinnering, het wordt nog iedere dag geschreven’, sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws