Andretti voorlopig niet in Formule 2 en 3: 'Uitgesloten dat we nog meer auto’s toelaten' F2 & F3
F2 & F3

Andretti voorlopig niet in Formule 2 en 3: 'Uitgesloten dat we nog meer auto’s toelaten'

Andretti voorlopig niet in Formule 2 en 3: 'Uitgesloten dat we nog meer auto’s toelaten'

Volgens de CEO van de Formule 2 en de Formule 3 is er in deze series geen plaats voor Andretti als extra team. Andretti wil graag een ingang vinden in de Formule 1 en gaf aan interesse te hebben in de twee series onder de hoofdklasse. ‘In de Formule 3 is het uitgesloten dat we nog meer auto’s toelaten’, zegt Bruno Michel tegen verschillende media, waaronder Racefans.

De Fransman geeft aan dat dertig bolides op de grid al veel is en dat dit aantal verder prima is. ‘De Formule 3 bestaat uit tien teams die elk drie auto’s hebben. Het zou moeilijk worden een geschikt aantal auto’s per team te kiezen als er nog een team bij komt’, vertelt hij. ‘De teams moeten coureurs zien te vinden, wat niet altijd even makkelijk is. Dertig coureurs is geen makkelijk aantal om te vinden, zelfs als alle lagere categorieën talenten leveren.’

De Formule 2-grid bestaat momenteel uit elf teams, elk met twee auto’s. Hoewel er eerder, in de GP2-tijd, 26 auto’s rondreden, is Michel er niet van overtuigd dat ze weer terug moeten naar een dergelijk aantal. ‘We hadden 26 auto’s in de Formule 2, toen gingen we terug naar 20 en nu zitten we op 22. Ik ben om meerdere redenen tevreden met het huidige aantal’, geeft de Fransman aan. De redenen die de baas van de serie noemt betreffen onder andere het vinden van 22 coureurs met het juiste budget en het aantal beschikbare stoeltjes in de Formule 1. ‘Het heeft geen zin om te veel Formule 2-coureurs te hebben omdat het te moeilijk kan zijn om nog door te stromen.’

Andretti kan zich kandidaat stellen als vervangend team

Hoewel toetreden als extra team er niet in zit voor Andretti, geeft Michel aan dat het team zich best kandidaat kan stellen als vervanger indien er een team vertrekt uit de serie. ‘Ze kunnen proberen een deal te maken met een bestaand team of zich kandidaat stellen. Er is altijd een mogelijkheid dat een team niet verdergaat of niet voldoet aan de eisen en dan krijgt Andretti de kans om toe te treden’, legt hij uit. Verder heeft Andretti nog geen contact opgenomen wat betreft eventuele deelname in de twee Formule-series. ‘Het gaat waarschijnlijk wel gebeuren’, weet de Fransman echter.

‘Als Andretti mee wil doen in de Formule 2 en Formule 3, moeten ze door hetzelfde proces als iedereen, want zo werk het’, aldus de CEO. ‘We houden voor beide categorieën elke drie jaar een selectieproces. Die van de Formule 2 was eind 2023, dus dat duurt nog bijna drie jaar’, vertelt Michel. Het selectieproces voor de Formule 3 moet dit jaar nog plaatsvinden. ‘Als ze mee willen doen, moeten ze dus aan dat selectieproces deelnemen.’ Van concrete plannen weet de Fransman echter nog niets.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws