Organisatoren Dutch Grand Prix vallen in de prijzen tijdens F1-gala Formule 1
Formule 1

Organisatoren Dutch Grand Prix vallen in de prijzen tijdens F1-gala

Organisatoren Dutch Grand Prix vallen in de prijzen tijdens F1-gala

De organisatoren van de Grand Prix van Nederland zijn in de prijzen gevallen op een Formule 1-gala in Londen. De Nederlandse afvaardiging die op het gala aanwezig was, kreeg twee prijzen overhandigd van Formule 1-CEO Stefano Domenicali. Dat de Dutch Grand Prix in de prijzen valt is uiteraard goed nieuws voor de organisatie, aangezien de toekomst van Circuit Zandvoort op de kalender onzeker is.

Circuitdirecteur Robert van Overdijk, circuiteigenaar Bernhard van Oranje en Imre van Leeuwen van Sportvibes waren allemaal aanwezig op het gala om de prijzen op te halen. De organisatoren van de Grand Prix van Nederland mochten de prestigieuze prijs Promotor van het Jaar mee naar huis nemen en ook de duurzaamheidsprijs was een prooi voor de Dutch Grand Prix. De organisatie heeft de afgelopen jaren veel lof gekregen wegens de bereikbaarheid van het circuit per fiets en openbaar vervoer.

Het winnen van de duurzaamheidsprijs is een grote eer, gezien de Formule 1 in de komende jaren steeds verder wil verduurzamen. In 2030 moet de sport immers klimaatneutraal zijn. Voor het circuit van Zandvoort is het ook een flinke opsteker, aangezien er de afgelopen jaren ook veel te doen is geweest om de duurzaamheid van de racebaan. Op woensdag werd namelijk bekendgemaakt dat de provincie Noord-Holland het circuit extra maatregelen heeft opgelegd om de natuur verder te beschermen.

Dutch GP sowieso nog twee keer in Zandvoort

Ondanks de vele complimenten bestaat er ook veel onzekerheid. Het contract van de Dutch Grand Prix loopt in 2025 af en het is nog onduidelijk of dit contract verlengd gaat worden. Dit jaar staat de race tussen de duinen voor 25 augustus op de planning. Hierdoor is de Grand Prix van Nederland net zoals vorig jaar de eerste race na de zomerstop. In 2025 komt het Formule 1-circus ook weer naar Nederland, maar het kan daarna zomaar voorbij zijn. Mogelijk komt de Dutch Grand Prix in een roulatiesysteem terecht met andere circuits.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws