Achterstand van Mercedes onacceptabel vindt Shovlin: 'Duidelijk veel werk voor de boeg' Formule 1
Formule 1

Achterstand van Mercedes onacceptabel vindt Shovlin: 'Duidelijk veel werk voor de boeg'

Achterstand van Mercedes onacceptabel vindt Shovlin: 'Duidelijk veel werk voor de boeg'

Andrew Shovlin zag dat Mercedes er ook tijdens de Grand Prix van Bahrein niet aan te pas kwam. De Duitsers kampen nog altijd met problemen die ervoor zorgen dat het team voor het tweede jaar op rij achter de feiten aanloopt, en dat is onacceptabel volgens de Brit. Wel is hij gelukkig met de manier waarop het team omgaat met de tegenslag en ziet hij dat er goed wordt samengewerkt tussen het personeel en de coureurs.

Shovlin erkende bij Sky Sports dat Mercedes geen goed weekend achter de rug heeft, en dat het team opnieuw een lange weg te gaan heeft na het drama van afgelopen jaar, waarin de achterstand op Red Bull Racing na jarenlange dominantie ineens groot bleek te zijn. 'Het was een erg moeilijke zondag. De achterstand op Red Bull is enorm en we hebben Aston Martin en Ferrari ook nog voor ons. We hebben duidelijk veel werk voor de boeg en we moeten teruggaan en met een plan komen om te proberen verbeteringen te vinden.'

Het porpoising is dan wel opgelost, het team heeft nu vooral problemen om de banden in goede conditie te houden. 'Het ontbreekt ons aan grip en op een baan met hoge degradatie als deze konden de coureurs niets doen om aan te vallen. Maar het is bemoedigend om te zien hoe het team samenwerkt en hoe goed de coureurs samenwerken', weet de engineer toch nog positieve punten te halen uit de mindere tijd die het team doormaakt.

Hergroeperen voor Saudi-Arabië

Toch is het onacceptabel dat voor het tweede jaar op rij het team met een grote achterstand aan het seizoen begint, zo is de Brit van mening. 'Dit is echter het tweede seizoen dat we op achterstand beginnen en we maken ons geen illusies dat dit niet acceptabel is voor ons team. We hebben een paar dagen om te hergroeperen en te verbeteren voor Saudi. We zullen samenwerken om ervoor te zorgen dat de volgende race beter is dan dit weekend.'

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws