Russell voorspelt onheil voor competitie: 'Red Bull nu al in bezit van het kampioenschap' Formule 1
Formule 1

Russell voorspelt onheil voor competitie: 'Red Bull nu al in bezit van het kampioenschap'

Russell voorspelt onheil voor competitie: 'Red Bull nu al in bezit van het kampioenschap'

George Russell verwacht dat Red Bull Racing nu al het kampioenschap in haar bezit heeft. Volgens hem waren Max Verstappen en Sergio Pérez ongekend superieur in Bahrein. Lewis Hamilton kreeg flink te maken met Fernando Alonso gedurende de eerste Grand Prix van het 2023-seizoen. De zevenvoudig wereldkampioen zag Alonso al komen en wist dat hij hem in zou halen. Beide coureurs denken dat Mercedes nog veel werk te verrichten heeft om het gat te dichten.

Russell zag hoe Red Bull boven iedereen uitstak gedurende de Grand Prix van Bahrein. Verstappen begon de race, reed weg, en won met een comfortabele voorsprong. 'Red Bull is nu al in bezit van het kampioenschap', denkt de Brit bij Sky Sports. 'Ik denk niet dat iemand met hen kan vechten dit jaar. ik verwacht dat ze elke race van dit seizoen gaan winnen', gaat de Mercedes-rijder verder.

'Met de performance die zij hebben denk ik niet dat iemand ze kan uitdagen. Hun pace was wel slechter dit weekend dan tijdens de wintertest, dat was wat vreemd', peinst Russell. 'Maar ze hebben het makkelijk op dit moment, ze kunnen doen wat ze willen. Ze zullen misschien niet elke keer de poleposition krijgen, want we weten dat Ferrari heel competitief is op de zaterdag. Maar als het op de race pace neerkomt, dan denk ik dat ze in een zeer, zeer sterke positie zitten.'

Russell: 'We moeten echt snel meer performance vinden'

Russell weet daardoor in ieder geval wat er ontbreekt bij Mercedes. 'We moeten echt snel meer performance vinden', stelt de jonge Brit. 'Aston Martin was een verrassing dit weekend en ons gat met Red Bull en anderen vooraan is te groot', gaat Russell verder. 'Het positieve is, dat er geen fundamentele problemen zijn met de auto, het mist alleen veel downforce', legt de Mercedes-rijder uit.

'Als we bepaalde races moeten opofferen om onszelf de kans te geven om in de tweede helft van het seizoen voor het kampioenschap te strijden, of zelfs volgend jaar, dan moeten we dat doen.' Daarnaast weet Russell dat zijn team dat harde werk zeker wel kan verrichten. 'Het team is goed in ontwikkelen en het vinden van performance, maar we zitten nog lang niet daar waar we moeten zitten.'

Hamilton: 'We moeten meer vooraan zitten'

Hamilton en teamgenoot Russell hadden een goede start en wisten de twee Aston Martin-bolides in te halen. Niet veel later begon Alonso al aan te dringen bij Russell, waarna hij richting het einde van de race ook het gevecht aan ging met Hamilton zelf. De groene bolide in combinatie met de Spaanse tweevoudig wereldkampioen was hem te snel af. 'Alonso was een klasse apart vandaag', zegt de Brit voor de microfoon bij Viaplay. 'Hij deed het erg goed', gaat Hamilton verder. 'Hij was ons te snel af, ik wist dat hij me in zou halen.'

Mercedes finishte de race met Hamilton op P5 en Russell op P7. Aston Martin pakte een podium en een P6. Dat gaf volgens Hamilton aan hoeveel werk de Duitse renstal nog moet verrichten. 'We hadden het beiden lastig', kaart de 38-jarige aan, ook wijzend naar de race van zijn teamgenoot. 'We hadden wat goede battles, maar we konden niet dichtbij genoeg komen', zegt Hamilton. 'We hebben meer deg (banden-degradatie, red.) dan ik dacht. We moeten meer vooraan zitten en echt hard werken om dat gat te dichten.'

De groende bolide won het gevecht met zowel Hamilton als Russell en heeft de verwachtingen van velen na afloop van de wintertests een werkelijkheid weten te maken. Ook Lance Stroll kon goed meekomen. Aan het begin van de race tikte de Canadees zijn teamgenoot aan, maar de twee coureurs wisten goed te herstellen. Aston Martin staat na de eerste race van het seizoen tweede in het klassement, en heeft zeven punten meer bemachtigd dan Mercedes.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws