Albers en Van der Garde eensgezind: 'We hebben weer het natuurtalent van Verstappen gezien' Formule 1
Formule 1

Albers en Van der Garde eensgezind: 'We hebben weer het natuurtalent van Verstappen gezien'

Albers en Van der Garde eensgezind: 'We hebben weer het natuurtalent van Verstappen gezien'

Christijan Albers en Giedo van der Garde waren na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada onder de indruk van Max Verstappen. De coureur van Red Bull Racing wist op een overtuigende manier poleposition te pakken, maar de analisten van Viaplay zagen dat de Nederlander ook tijdens Q1 en Q2 al geweldig onderweg was. Carlos Sainz kon uiteindelijk niet tippen aan de tijd van Verstappen, maar Albers denkt dat hij zonder fout heel dicht bij de tijd van de Red Bull-rijder was gekomen.

Verstappen kende nog een moeilijke derde vrije training, maar in de kwalificatie was daar niks van te merken. Albers was onder de indruk van zijn landgenoot. 'We hebben weer het natuurtalent gezien', begint de voormalig Formule 1-coureur bij Viaplay. 'Het team heeft ook een aantal dingen omgezet van de derde vrije training naar de kwalificatie. Op de wets begon Verstappen direct al heel goed. Daarbij moest Red Bull niet te veel veranderen, want je wilt ook voor de droge race een goede afstelling hebben.'

Van der Garde is het eens met zijn collega. De enkelvoudig winnaar van de European Le Mans Series zag dat Verstappen in elke sessie direct de toon wist te zetten. 'Hij heeft zoveel vertrouwen met deze auto. Het is gelijk in de eerste ronde, bam, hij rijdt een seconde harder dan Pérez. Hij vindt de grip gewoon waar anderen het niet vinden. Dat maakt hem gewoon zo uniek. Die laatste ronde was echt weer waanzinnig.'

De kansen van Sainz

Uiteindelijk start Fernando Alonso naast Verstappen op de eerste startrij. Toch was het Sainz die mogelijk poleposition had kunnen pakken in Canada, maar niet verder kwam dan P3. 'Sainz was tot de laatste bocht uitstekend onderweg. Je zag hem heel erg snel afkomen op die laatste chicane. Hij neemt de bocht en dan gaat hij te snel op het gas. Dat komt hij op de witte lijn en dan hoor je ook de wheelspin. Daar verliest hij gewoon zoveel tijd. Hij kon niet tippen aan de tijd van Verstappen, maar hij had er stiekem wel dichtbij gestaan', concludeert Albers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws