Albers trekt loyaliteit Verstappen aan Red Bull in twijfel: 'Hij wil uiteraard de beste auto' Formule 1
Formule 1

Albers trekt loyaliteit Verstappen aan Red Bull in twijfel: 'Hij wil uiteraard de beste auto'

Albers trekt loyaliteit Verstappen aan Red Bull in twijfel: 'Hij wil uiteraard de beste auto'

De geruchten over een mogelijk overstap van Max Verstappen naar Mercedes blijken hardnekkig te zijn. Hoewel de Nederlander zelf ontkent, lijken de mannen van de Telegraaf Formule 1-podcast het nog niet zo zeker te weten. ‘Hij wil uiteraard de beste auto’, zegt Christijan Albers.

‘Verstappen denkt heel simpel’, stelt Albers vast. ‘Volgend jaar gebeurt er niet veel meer, het zijn dan upgrades en updates op de huidige auto. Daarna ga je naar een compleet nieuw concept’, legt hij uit. De analist denkt dat er relatief weinig al veranderen in 2025 en dat bij Red Bull Racing blijven een veilige optie is voor Verstappen. ‘Kan hij dat volgende kampioenschap pakken met een andere auto, dan wil hij uiteraard de beste auto’, meent de voormalig coureur, die hiermee aangeeft dat het helemaal niet zeker is dat Verstappen tot het einde van zijn contract bij Red Bull blijft.

‘Max kijkt dit jaar naar de opties’, weet Albers. ‘Als Red Bull niet deze oppermachtige positie kan behouden en Max merkt dat hij niet meer competitief is, dan zou hij van team kunnen wisselen', verwacht de analist. ‘Als je het heel realistisch gaat bekijken, is Red Bull een van de sterkste auto’s. Hij moet er wel voor gaan zitten, zoals in Imola’, vermeldt de analist erbij. ‘Hij kiest dan altijd voor veiligheid, hij kiest ervoor om nog een kampioenschap binnen te harken. Valt Red Bull verder weg en krijgen ze problemen, dan zou de mogelijkheid er zijn dat hij vertrekt’, benadrukt Albers.

Albers sluit nog niets uit voor 2026

Als Albers kijkt naar de huidige staat van Mercedes, denkt hij niet dat de drievoudig wereldkampioen de overstap zou maken naar de Duitse renstal. Toch kan er nog veel veranderen. Vorig jaar begon McLaren immers slecht aan het seizoen, maar nu rijden ze vooraan met de Red Bulls en Ferrari’s. ‘Mercedes is een drama op dit moment, maar het seizoen is nog best wel lang’, zegt de voormalig Formule 1-coureur. ‘Als sportman is het een uitdaging’, voegt hij er nog aan toe. Bovendien zou Verstappen mogelijk in de voetsporen kunnen treden van Michael Schumacher en Lewis Hamilton. ‘Hoe gaaf kan het zijn om bij een team weg te gaan en te proberen met een ander team wereldkampioen te worden?’

Voorlopig ziet Albers het echter somber in voor Mercedes en lijkt hij te suggereren dat het team de hoop wel kan opgeven Verstappen in 2025 naar de Zilverpijlen te kunnen halen. ‘Als Red Bull sterk blijft, dan blijft hij daar in 2025’, weet de analist zeker. Een jaar later gaat echter de nieuwe regelgeving in en dus is er voor dat jaar nog veel onzeker. Mocht Verstappen dan toch richting Mercedes gaan, dan zou het hoogstwaarschijnlijk in dat jaar gebeuren. ‘Ik geef nog geen garantie voor 2026 dan zou hij een stap kunnen maken’, concludeert Albers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws