Analisten zijn het eens: 'Dramaverhaal Leclerc in Monaco verdient een mooi hoofdstuk' Formule 1
Formule 1

Analisten zijn het eens: 'Dramaverhaal Leclerc in Monaco verdient een mooi hoofdstuk'

Analisten zijn het eens: 'Dramaverhaal Leclerc in Monaco verdient een mooi hoofdstuk'

Elk jaar hoopt hij er weer op, maar toch is het Charles Leclerc nog nooit gelukt om de Grand Prix van Monaco te winnen. De analisten van de NOS gunnen de Monegask een zege in zijn thuisland en denken dat de man van Ferrari ook zeker kans maakt. ‘Het kan een Leclerc-weekendje worden’, zegt Jan Lammers in de NOS Formule 1-podcast.

Jeroen Bleekemolen moet wel realistisch blijven. ‘Je kan Max Verstappen nooit uitsluiten’, geeft hij toe. ‘Hij pakte daar vorig jaar de poleposition op een hele mooie manier met een hele goede derde sector’, weet de analist nog. Het leek er in 2023 op dat Fernando Alonso in zijn Aston Martin vanaf pole zou starten in de dwergstaat, maar door die snelle derde sector wist Verstappen toch onder de tijd van de Spanjaard te komen. ‘Het zit echt dicht op elkaar. Leclerc gaat daar altijd heel hard en de Ferrari kan daar ook heel snel zijn’, moet Bleekemolen ook toegeven. Als hij dan echt een naam moet noemen, gaat hij toch voor Leclerc.

Monaco ligt Ferrari beter dan Red Bull en McLaren

‘Ik ook’, sluit Lammers zich bij zijn collega aan. Hoewel hij het de Monegask vooral gunt, denkt hij ook zeker dat hij echt kans maakt. ‘Ik denk dat de Ferrari’s daar de kerbstones beter pakken dan de McLarens en de Red Bulls’, legt de voormalig Formule 1-coureur uit. ‘Ik denk dat het een Leclerc-weekendje kan worden en terwijl ik dat zeg, kan het ook zomaar Sainz zijn’, zegt Lammers, die duidelijk erg veel vertrouwen heeft in de Italiaanse renstal. ‘Of gewoon weer Verstappen’, voegt hij er nog snel aan toe.

Louis Dekker gunt Leclerc ook van harte die overwinning in Monaco. ‘Ik houd van mooie verhalen en het dramaverhaal Leclerc in Monaco verdient een mooi hoofdstuk’, is hij van mening. ‘Ik hoop dat hij het eindelijk eens een keer voor elkaar krijgt, zodat we ons niet weer hoeven te schamen de volgende keer dat we hem in Imola vragen: hoe het nou moet in je thuisland? Hij heeft zo vaak gezegd dat hij daar graag wil winnen, maar het is nooit gelukt’, sluit Dekker af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws