Albon blijft Williams trouw, Britse Thai tekent nieuwe meerjarige deal Formule 1
Formule 1

Albon blijft Williams trouw, Britse Thai tekent nieuwe meerjarige deal

Albon blijft Williams trouw, Britse Thai tekent nieuwe meerjarige deal

Alexander Albon zal ook de komende seizoenen uitkomen voor het Formule 1-team van Williams. Dat hebben beide partijen op de woensdag voorafgaand aan de Grand Prix van Emilia Romagna bekendgemaakt. De Britse Thai, die de voorbije seizoenen ook al de kleuren van het team dat gevestigd is in Grove verdedigde, heeft zijn krabbel onder een nieuwe meerjarige verbintenis met de Britse renstal gezet.

Albon voegde zich in 2022 bij Williams en liet sindsdien geregeld zien wat hij in zijn mars heeft. Bij Williams sprak men louter lovende woorden over de Britse Thai en dus is het geen verrassing dat de Britse renstal door wil gaan met Albon. Beide partijen zijn een nieuw contract overeengekomen, maar over de exacte duur van het contract van de voormalig teamgenoot van Max Verstappen is niets bekendgemaakt. Wel valt in het persbericht van het team te lezen dat 'de samenwerking doorgaat in het nieuwe tijdperk van de F1-reglementen.

Hoewel Albon de interesse van meerdere teams genoot, koos hij voor een langer verblijf bij Williams. De nieuwe deal zorgt voor veel blijdschap bij de 28-jarige coureur. 'Ik ben ongelooflijk blij om bij Williams Racing te blijven en te mogen blijven werken met deze ongelooflijk getalenteerde en toegewijde groep mensen', zegt Albon in het persbericht van Williams.

'Het is een moeizame start van het seizoen geweest, maar we hebben sinds mijn komst bij Williams significante vooruitgang geboekt. Ik heb de enorme veranderingen gezien die achter de schermen hebben plaatsgevonden en die ons terug moeten brengen naar de voorkant van de grid. Dit is een project voor de lange termijn waar ik echt in geloof. Ik wil hier een sleutelrol in spelen en daarom heb ik een meerjarig contract getekend', verklaart Albon zijn keuze. De reis kost tijd, maar ik heb er vertrouwen in dat we de juiste weg zijn ingeslagen en we in de komende jaren geweldige dingen kunnen bereiken.'

Blijk van vertrouwen

Ook teambaas James Vowles is ontzettend blij dat Albon ook de komende jaren uitkomt voor Williams. 'We zijn blij dat we de toekomst van Alex bij Williams Racing voor de lange termijn veilig hebben kunnen stellen. Hij beschikt over een exceptioneel talent, technische inbreng en enorme toewijding aan het proces. Dit is een enorme blijk van vertrouwen in Williams en in onze reis terug naar de top. Sinds zijn komst heeft Alex constant bewezen onder druk te kunnen presteren. Met het vastleggen van Albon voor de lange termijn, hebben we een belangrijk stuk van de puzzel richting de voorkant van de grid gelegd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws