Van der Garde deelt anekdote over Horner: 'Die gozer wist niet waar hij moest remmen' Opinie
Opinie

Van der Garde deelt anekdote over Horner: 'Die gozer wist niet waar hij moest remmen'

Van der Garde deelt anekdote over Horner: 'Die gozer wist niet waar hij moest remmen'

Ferrari maakte eerder deze week bekend dat Jérôme d'Ambrosio per 1 oktober overkomt van concurrent Mercedes. De Belg werd gezien als de opvolger van Toto Wolff, maar hij heeft er toch voor gekozen om naar Maranello te verkassen. Giedo van der Garde denkt dat de Italiaanse renstal daarmee een mooie slag heeft geslagen en in zijn toelichting wijst hij op een belangrijke overeenkomst met Red Bull Racing-teambaas Christian Horner.

Het Formule 1-team van Ferrari heeft onder teambaas Frédéric Vasseur niet alleen op het circuit, maar ook achter de schermen flink wat progressie geboekt. Deze week werd duidelijk dat Mercedes-mannen Loic Serra als D'Ambrosio het team per 1 oktober zullen versterken. Laatstgenoemde zal bij Ferrari als plaatsvervangend teambaas van Frédéric Vasseur fungeren en daarnaast zal hij leidinggeven aan de Ferrari Driver Academy, het opleidingsprogramma van het Italiaanse team.

Van der Garde hoopt dat D'Ambrosio het goed zal doen bij zijn nieuwe werkgever. De Belg heeft volgens de Viaplay-analist alvast een belangrijk voordeel. 'Hij heeft natuurlijk de ervaring als racecoureur en hij heeft de ervaring als teambaas ergens anders gehad, met Venturi', wijst Van der Garde in de DRS-podcast op zijn teamleidersrol in de Formule E. 'Dus hij weet ook hoe hij met de rijders om moet gaan. Hij weet ook wat er gebeurt. Het is wel natuurlijk goed dat je dat mee hebt gemaakt', vindt Van der Garde, die vervolgens een vergelijking met Red Bull-teambaas Horner maakt. 'Hij (Horner, red.) heeft vroeger ook geracet. Hij weet ook een beetje wat er in zo'n auto speelt en hoe het gaat.'

Van der Garde steekt de draak met racecarrière Horner

Nadat Van der Garde op het belang van de raceachtergrond van Horner heeft gewezen, gaat hij dieper in op de racekwaliteiten van de teambaas van Max Verstappen. 'Het was niet heel goed, moet ik overigens zeggen', begint de voormalig F1-coureur, alvorens hij een anekdote over de vijftigjarige Brit deelt. 'Mijn oude engineer moest altijd lachen om Horner. Die gozer wist niet waar hij moest remmen', lacht Van der Garde.

'Dus ze hebben altijd naar de data gekeken van hoeveel meter van het rechte stuk waar hij stond het was naar bocht één en dan hoeveel seconden het zal duren', vervolgt Van der Garde. 'Dus zijn engineer stond daar gewoon met een stopwatch. Dan komt hij langs en dan hoor je op de radio: Oké, twintig meter, dertig meter, veertig meter, remmen! Hij moest hem echt aangeven dat hij (Horner) moest remmen en hij moest pas remmen toen zijn engineer op de radio 'remmen' zei. Mijn oude engineer zei: ik heb met die gozer zoveel dingen meegemaakt. Dus toen hebben we het maar op die manier gedaan en toen ging hij al een stuk sneller. Dat was een mooi verhaal', aldus Van der Garde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws