Albon rekent op sterk Williams in Las Vegas: 'Dat moet ons goed liggen' Formule 1
Formule 1

Albon rekent op sterk Williams in Las Vegas: 'Dat moet ons goed liggen'

Albon rekent op sterk Williams in Las Vegas: 'Dat moet ons goed liggen'

Alexander Albon denkt de tegenvallende race in Brazilië snel achter zich te kunnen laten, want de 27-jarige verwacht dat Williams goede papieren heeft om volgende week een mooi resultaat te boeken in de eerste Grand Prix in Las Vegas sinds 1982, toen er op de befaamde parkeerplaats van Caesars Palace werd geracet. De Britse Thai denkt dat Williams in de gokstad op een aantal fronten kan excelleren en daar hoopt hij de vruchten van te plukken.

Albon maakt veel indruk in 2023. De 27-jarige coureur uit Londen verzamelde tot dusver maar liefst 27 van de 28 punten voor Williams, maar de Britse Thai denkt dat er nog meer in het vat zit. Albon is er namelijk van overtuigd dat de FW45 het volgende week goed zal doen op het stratencircuit van Las Vegas. De Williams-coureur legt uit waarom.

'Het is een circuit dat qua lay-out bij ons moet passen, maar ook de lagere temperaturen moeten ons liggen', zegt Albon in gesprek met Motorsport-total.com. Omdat het evenement in de gokstad laat op de avond wordt afgewerkt, worden er temperaturen tussen de vijf en tien graden Celsius verwacht en dat zou wel eens voor problemen kunnen zorgen. 'Ik denk dat het voor iedereen van groot belang zal zijn om de banden in de kwalificatie aan het werk te krijgen in deze temperaturen. Dat zal echt niet eenvoudig zijn', denkt de Williams-coureur.

Veel inhaalacties

Albon verwacht verder dat het circuit voldoende inhaalmogelijkheden biedt en het circuit is ook niet al te moeilijk volgens de 27-jarige coureur. 'De lay-out van de baan is vrij eenvoudig, het is makkelijk te leren. Het is een interessant circuit, er zijn enkele bochtencombinaties waar de voorwielen kunnen blokkeren', noemt hij nog een lastig element op. 'Het zal ook interessant zijn om te zien hoe ruw de baan is en hoeveel hobbels er zijn.'

Er zullen dus veel uitdagingen voor de coureurs zijn, maar inhalen moet volgens Albon goed mogelijk zijn op het stratencircuit van Las Vegas. 'Ik denk ook dat er veel inhaalmanoeuvres zullen zijn, tenminste op basis van wat ik daar heb gereden', doelt hij ongetwijfeld op het oefenwerk in de simulator. 'Er zijn veel mogelijkheden, veel plaatsen om in te halen. Dus we gaan het zien', sluit Albon af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws