Albon en Hülkenberg blikken terug op Brazilië: 'Gebeurde allemaal zo snel' Formule 1
Formule 1

Albon en Hülkenberg blikken terug op Brazilië: 'Gebeurde allemaal zo snel'

Albon en Hülkenberg blikken terug op Brazilië: 'Gebeurde allemaal zo snel'

De Grand Prix van São Paulo bood dit jaar weer volop spektakel, met een vroege botsing in de eerste ronde die de gemoederen bezighield. Diverse bolides werden het slachtoffer van de strijd tussen de twee Haas-coureurs en Alexander Albon. Nico Hülkenberg deelt zijn perspectief op het incident, terwijl Albon zijn teleurstelling uit over wat een veelbelovende race had kunnen zijn.

Albon, die in de eerste ronde van de race betrokken was bij de crash, blikt tegenover Motorsport.com terug op de gebeurtenissen. 'Als ik ze vroeg in de race kon inhalen, hadden we een goede kans gemaakt om punten te scoren. Het waren slechts honderd meter, maar in die honderd meter zag het er wel naar uit dat het de goede kant op zou gaan', benadrukt de Williams-coureur.

De coureur blijft echter nuchter onder de vraag of een top tien-finish mogelijk was geweest als hij niet al in de eerste ronde was uitgevallen. 'Dat weet je nooit,' zegt hij. 'Maar wat belangrijker is dan punten scoren, is ervoor zorgen dat anderen geen punten scoren. Als ik de punten niet zou scoren, zou ik de juiste mensen ophouden.'

Hülkenberg blijft positief

Hülkenberg, die het incident tussen Albon en Magnussen van dichtbij meemaakte, deelt zijn kijk op de zaak met een vleugje humor. 'Ze voelden zich allebei erg aangetrokken tot mij en ze wilden me een kusje geven,' grapt hij. 'Die kus kregen ze. Ik denk dat ze niet terugkomen!' aldus de Duitser. De Haas-coureur kon ondanks zijn betrokkenheid in het ongeluk wel de race in Brazilië doorzetten.

De Duitser vergelijkt de situatie met het ongeluk tussen Sergio Pérez en Esteban Ocon in Qatar, waar hij ook bij betrokken was. 'Het was een déjà vu voor mij, maar het gebeurde allemaal zo snel. Alex zat rechts, Kevin kwam eraan terwijl de bocht naar links loopt. Ik denk dat hij een beetje te hard pushte en daar de prijs voor betaalde,' aldus de Duitser.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws