Horner verwacht enorme uitdaging in Las Vegas: 'Misschien wel als rijden op ijs' Formule 1
Formule 1

Horner verwacht enorme uitdaging in Las Vegas: 'Misschien wel als rijden op ijs'

Horner verwacht enorme uitdaging in Las Vegas: 'Misschien wel als rijden op ijs'

Christian Horner verwacht dat de teams en coureurs volgend weekend in Las Vegas voor een grote uitdaging staan door de lage temperaturen. Het zal volgens de teambaas van Red Bull Racing moeilijk worden om de banden op temperatuur te krijgen en dit zou wel eens voor flink wat drama kunnen zorgen. Desondanks verwacht de Brit dat de Grand Prix van Las Vegas een groot succes zal worden.

Volgend weekend wordt er voor het eerst sinds 1982 weer met F1-bolides geracet in de gokstad, maar het belooft een heuse uitdaging te worden voor de teams en de coureurs. De verschillende sessies zullen namelijk laat in de avond plaatsvinden en er wordt voorspeld dat het dan tussen de vijf en tien graden Celsius is in Las Vegas. Daar maakt men zich bijzonder veel zorgen over.

Als hem door Bloomberg gevraagd wordt hoe de teams zich voorbereiden op een dergelijk weekend, reageert Horner gevat. 'Door een jas mee te nemen', grapt de Brit, alvorens hij op een serieuze toon verdergaat. 'Ik keek gisteren mee met Max (Verstappen, red.) op de simulator. Het circuit ziet er geweldig uit en het zal supersnel zijn. Er zullen veel inhaalmogelijkheden zijn en wat de banden betreft... Het kan wel eens als rijden op ijs zijn. Dat zorgt voor een nieuw aspect. Zeker op een stratencircuit kan het de coureurs en de teams tot het uiterste uitdagen.'

GP Las Vegas groot succes 

Door de lage temperaturen zal het voor de coureurs een behoorlijke klus worden om de banden op te warmen in de kwalificatie. Hoe gaat Red Bull dat aanpakken? 'Wanneer we op de donderdag voor het eerst de baan opgaan, dan zullen we erachter komen wat ervoor nodig is om deze Pirelli-banden op temperatuur te krijgen en wie weet gaat het meerdere ronden zijn in de kwalificatie in plaats van slechts één rondje', blikt Horner vast vooruit. 'Het zal interessant zijn om te zien hoe dat gaat uitpakken. We zullen veel data hebben om te analyseren en op de simulatoren zal er hard gewerkt worden, zeker op de donderdagavond', aldus Horner.

Met koude banden rijden op een circuit waar de muren nooit ver weg zijn, dat zou wel eens voor grote problemen kunnen zorgen. Horner maakt zich daar echter niet al te veel zorgen over. 'Stratencircuits zorgen altijd voor drama. We zien dat in Singapore, we zien het in Azerbeidzjan en natuurlijk in Monte Carlo. Maar ik ben ervan overtuigd dat het een groot succes zal worden', besluit Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws