Albon ziet Perez steeds beter worden: 'Hij kan Verstappen dit seizoen echt uitdagen' Formule 1
Formule 1

Albon ziet Perez steeds beter worden: 'Hij kan Verstappen dit seizoen echt uitdagen'

Albon ziet Perez steeds beter worden: 'Hij kan Verstappen dit seizoen echt uitdagen'

Sergio Perez is dit seizoen goed uit de startblokken gekomen met twee overwinningen en slechts veertien punten achterstand in het kampioenschap op Max Verstappen. Red Bull Racing domineerde de eerste vijf races en de coureurs verdeelden onderling alle overwinningen. In Monaco hoopt Perez het gat naar Verstappen weer wat te dichten, om zo de Nederlander ook echt op de hielen te blijven. Oud-teamgenoot van de Nederlander, Alexander Albon, voorziet een echte kans voor Perez dit seizoen.

Vooralsnog is Perez de voornaamste uitdager van de Limburger in het kampioenschap. Albon, nu racend voor Williams, ziet de Mexicaan veel goed doen naast Verstappen. 'Het is een lastige taak om naast Max (Verstappen, red.) te rijden, maar Perez doet het erg goed op dit moment. Ik denk niet dat het demotiverend is voor hem om in de 'tweede Red Bull' te rijden, maar juist motiverend.' Voor de rest van het veld is het hopen dat er slagen kunnen worden gemaakt in de ontwikkelingsstrijd, maar vooralsnog is het een echte teamstrijd om de hoogste eer in het kampioenschap.

'Het is wel gek om maar met twee coureurs te strijden voor de eerste plek in het kampioenschap. De strijd heeft dan iets heel puurs. Als ik in Perez' positie zou zitten, zou ik dat wel echt koesteren. Hij lijkt zich comfortabel te voelen en doet het gewoon goed op dit moment. Zo spannend is het voorheen niet geweest tussen die twee', aldus Albon tegenover RaceFans over de Red Bull-strijd. De Williams-coureur reed zelf 26 Grands Prix naast Verstappen en legt uit waarom het zo lastig is om zijn teamgenoot te zijn. 'Verstappen kent geen off-days. Hij presteert altijd op de limiet en maakt geen fouten. Dat is wel bizar. Het is heel moeilijk om consistent beter te zijn dan hij.'

'We zijn pas vijf races onderweg'

Dat het nog het prille begin van het seizoen is en alles nog open ligt, beseft Albon zich ook maar al te goed. 'We zijn pas vijf races bezig en Perez heeft tot nu toe gewoon goed geprofiteerd als het tegenzat bij Verstappen. Het zijn vooral de keren dat je niet eerste of tweede wordt die pijn doen, daar worden kampioenschappen op beslist.' Of het echt mogelijk is dat Perez zijn teamgenoot verslaat over het gehele seizoen, durft Albon niet te zeggen. 'Het zal enorm lastig worden. Ik ken Max en weet hoe goed hij is.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws