Alfa Romeo-toptalent Pourchaire zet eerste stap in richting van F1-team Formule 1
Formule 1

Alfa Romeo-toptalent Pourchaire zet eerste stap in richting van F1-team

Alfa Romeo-toptalent Pourchaire zet eerste stap in richting van F1-team

Théo Pourchaire, het Franse toptalent van Alfa Romeo, zet zijn eerste stap richting het F1-team. Het was al bekend dat Pourchaire in 2022 nog een jaar zou vertoeven in de F2, maar de renstal uit Hinswil heeft grotere plannen voor hem voor volgend jaar. Zo gaan er vrije trainingen naar de achttienjarige, die daarmee zijn eerste officiële F1-meters zal maken.

Pourchaire heeft in zijn eerste F2-seizoen indruk weten te maken, maar niet kunnen vechten voor de titel. Zo wist hij in Monaco zijn allereerste F2-Grand Prix te winnen op 17-jarige leeftijd. Een buitengewone prestatie die hij in Monza op wist te volgen met nog eens een overwinning. Hij weert zich op jonge leeftijd dus kranig tegen de zware concurrentie in de subklasse van de Formule 1.

Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur beloont het sterke F2-jaar van de jongeling nu met vlieguren in de F1. 'Théo gaat zeker meters maken tijdens enkele eerste vrije trainingen in 2022', bevestigde hij in gesprek met The Race. 'We gaan daarnaast ook wat testdagen doen zodat we zeker weten dat hij klaar is voor de toekomst.' Wel blijft de nadruk volgend jaar op de opstapklasse liggen.

Pourchaire's F2-seizoen

Zoals gezegd kent hij dus een prima debuutseizoen in de Formule 2. Alleen titelkandidaten Oscar Piastri en Guanyu Zhou wisten dit jaar meer overwinningen te behalen dan de jonge Fransman, en zelfs een polsbreuk halverwege het seizoen weerhield hem er niet van om aan elke wedstrijd deel te nemen. 'We hebben het de afgelopen weken over zijn geweldige F2-seizoen gehad', geeft Vasseur vrij.

'We moeten echter niet vergeten dat hij achttien maanden geleden nog in de F4 reed. De stap van F4 naar F3 was al een enorme, en in de Formule 3 deed hij het ook goed. Hij presteerde eigenlijk net zoals hij in nu in de F2 presteert', concludeert Vasseur, die in hetzelfde interview aangeeft dat de stap voor Pourchaire naar de F1 in 2022 nog een te grote was.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws