Wolff: 'Als Verstappen in Qatar gewonnen had, was het kampioenschap over' Formule 1
Formule 1

Wolff: 'Als Verstappen in Qatar gewonnen had, was het kampioenschap over'

Wolff: 'Als Verstappen in Qatar gewonnen had, was het kampioenschap over'

Toto Wolff denkt dat de wereldtitel voor Max Verstappen was geweest als hij vorige race had gewonnen. De Nederlander moest zijn meerdere echter erkennen in Lewis Hamilton, waardoor het gat tussen de twee titelrivalen nu slechts acht punten bedraagt. Red Bull Racing heeft met Verstappen één overwinning nodig voor de wereldtitel, maar Wolff heeft er goede hoop in dat die beker alsnog naar zijn eigen coureur gaat.

Österreich sprak de Mercedes-teambaas na afloop van het evenement op Losail International Circuit. Er wordt hem gevraagd hoe hij terugkijkt op het afgelopen weekend. 'Na Bottas' problemen met een bitterzoet gevoel', geeft hij toe. Valtteri Bottas, de andere Mercedes-coureur, ervoer een klapband, waarna hij buiten de punten reed. Uit voorzorg besloten ze zijn W12 voortijdig binnen te halen, waarna hij dus een DNF moest noteren. Hamilton wist in de andere Mercedes de race te winnen.

Genoeg reden voor Wolff om zeker niet te bescheiden te zijn. Het resultaat van Qatar was namelijk hard nodig voor Mercedes én Hamilton. 'Als Verstappen in Qatar gewonnen had, was het kampioenschap over', weet de Oostenrijker. 'Nu ligt Hamilton slechts acht punten achter en staan we in het constructeurskampioenschap zelfs nog voor.' Voor beide wereldtitels wordt in de komende twee races nog gevochten.

Hamilton in bloedvorm voor Mercedes

Vlak na de race gaf Wolff aan dat de leeuw wakker gemaakt was in Brazilië met de diskwalificatie van Hamilton. 'Die leeuw heeft zich in Qatar gemeld', zo trekt de teambaas zijn metafoor door. 'Hamilton controleerde de wedstrijd en maakte geen enkele fout. De pace is er en we waren erg snel. Dat is goed nieuws en daar moeten we aan vasthouden. We hebben de mentaliteit om tot de laatste seconde te knokken.'

'Niemand had enkele races verwacht dat we de titelstrijd nog zo lang open hadden kunnen houden. Alles wat er nu aan resultaten nog komt, is mooi meegenomen. We genieten gewoon van elke minuut van dit gevecht', vervolgt hij. Het lijkt alsof Wolff suggereert dat Mercedes niets te verliezen heeft. Ook voor de laatste twee races plaatst hij zijn team dus traditiegetrouw in de rol van de underdog, terwijl het Mercedes lijkt dat de betere bolide heeft.

Hamilton houdt zich kalm

Ook geeft hij vrij dat het in het hoofd van Hamilton allemaal goed zit. Het Oostenrijkse medium vraagt Wolff naar zijn kampioen. 'Die is heel rustig', bevestigt hij. 'We staan achter maar hebben dit jaar nog veel verder achter gestaan. Als we de titel nog winnen, zou dat ongelooflijk zijn. Mochten we verliezen dan heeft de andere partij verdiend gewonnen. Dan kijken we volgend jaar weer verder.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws