Ook Lauda jr. sluit Senna-Prost-scenario bij Verstappen en Hamilton niet uit Formule 1
Formule 1

Ook Lauda jr. sluit Senna-Prost-scenario bij Verstappen en Hamilton niet uit

Ook Lauda jr. sluit Senna-Prost-scenario bij Verstappen en Hamilton niet uit

Mathias Lauda, de zoon van voormalig Formule 1-wereldkampioen Niki Lauda, is diep onder de indruk van de vorm waarin Lewis Hamilton momenteel verkeert. In Brazilië haalde hij na een dubbele gridstraf het onderste uit de kan en dat is de oud DTM-coureur niet ontgaan. Ook durft hij een Senna-Prost-einde aan het huidige kampioenschap niet uit te sluiten.

Lauda jr. zoomt als eerste in op de Mercedes-coureur. Hij stond versteld bij de motivatie die te zien was bij de Brit in Brazilië. 'Ik heb volgens mij Hamilton nog nooit zó extreem in zien halen in de eerste ronden. Hij was werkelijk waar een klasse apart, ook tijdens de kwalificatie. Red Bull moet zich schrap zetten', stelt de Oostenrijker bij Speedweek.

De Oostenrijkse renstal probeert Hamilton op allerlei manieren tegen te werken. Het meest recente voorbeeld daarvan was een technische reglementswijziging waar het team uit Milton Keynes om gevraagd heeft bij de FIA met betrekking tot de Mercedes-achtervleugel. Gebeurt er iets achter de schermen dat niet helemaal zuiver is? Lauda denkt van niet.

'Op dit punt in het seizoen hebben de teams de aerodynamica wel al in kaart gebracht. Red Bull kende wat problemen in Doha op de vrijdag. Allebei de teams moeten nu alles uit het materiaal halen en proberen die laatste tijd te vinden.' Volgens de oud GP2-coureur is het dus vooral Red Bull dat worstelde met de afstelling op Losail International Circuit, en niet zozeer Mercedes dat oppermachtig was.

Lauda durft Senna-Prost-scenario niet uit te sluiten

Lauda jr. stelt, net zoals Toto Wolff enige tijd geleden, dat een dramatisch einde aan het seizoen een serieuze mogelijkheid is als Verstappen en Hamilton met hetzelfde puntentotaal de laatste race in gaan. 'Als de coureurs op gelijke voet de seizoenfinale ingaan en de race niet uitrijden, wordt Verstappen wereldkampioen. Verstappen heeft immers meer overwinningen.' Ook hij heeft het rekensommetje gemaakt.

'Dit is in het verleden al eens voorgekomen in de Formule 1, namelijk in een vergelijkbaar fel gevecht tussen Alain Prost en Ayrton Senna', concludeert hij. Het zou kunnen dat het er in die laatste race weer van komt dat twee titelconcurrenten elkaar van het circuit rijden. Voor Verstappen zou het een voordeel opleveren: de titel gaat dan naar hem.

Wedden op F1: Verstappen geeft favorietenrol uit handen na nederlaag in Qatar

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws