Allison: 'Mercedes dook in Turkije naar binnen om strategie Verstappen te kopiëren' Formule 1
Formule 1

Allison: 'Mercedes dook in Turkije naar binnen om strategie Verstappen te kopiëren'

Allison: 'Mercedes dook in Turkije naar binnen om strategie Verstappen te kopiëren'

Andrew Shovlin stelt dat Valtteri Bottas geen betere race had kunnen rijden in Turkije. De Fin deed niets fout en dwong overtuigend de zege af op Istanbul Park. In de pitstop-fase was het nog even spannend aan de pitmuur, geeft de technisch directeur van Mercedes F1 toe, maar uiteindelijk was de blijdschap bij de teamgenoot van Lewis Hamilton meer dan terecht.

'Een hele volwassen race, met name na de pitstop', laat Shovlin weten in de debrief van Mercedes. Voor die pitstop vergrootte Bottas het gat naar de nummer twee, Max Verstappen, aanzienlijk. Daardoor was een undercut voor het team uit Milton Keynes al geen mogelijkheid meer, hoewel dat er op het Turkse circuit sowieso niet echt inzat. De eerste ronde na de pitstop moest immers uiterst voorzichtig omgegaan worden met het rubber.

Toen Verstappen zijn pitstop eenmaal gemaakt had, wist Mercedes dan ze meteen moesten reageren, voordat de Limburger de banden op temperatuur had. 'Wij doken naar binnen om de strategie van Verstappen te kopiëren, die dus een ronde eerste stopte', vervolgt de Brit in de YouTube-video van Mercedes. Het team uit Brackley handelde reactief in Turkije en wist daarmee de overwinning naar zich toe te trekken.

In de fase na de pitstop was het nog wel even spannend of Mercedes de voorsprong wist te behouden. Die eerste ronde na de stop was immers van groot belang voor de pace die op die eerste ronde volgde. 'Bottas moest op nieuwe banden heel voorzichtig rijden en graining voorkomen, zodat hij in de slotfase van de race sterk en beschermd zou zijn.' Dit deed de tienvoudig Grand Prix-winnaar met succes. Het leverde hem zijn eerste overwinning van 2021 op.

Blije Bottas

Na afloop straalde Bottas dan ook van geluk. De Grand Prix-overwinning in Istanboel zou immers de laatste van zijn carrière kunnen zijn, gezien hij in 2022 overstapt naar Alfa Romeo. 'Het was volledig terecht dat hij met een grote glimlach rondliep na de race', geeft zijn leidinggevende dan ook aan. 'Een geweldige prestatie en hij heeft uitstekend werk geleverd voor het team.'

Allison over de Turkse Grand Prix van Bottas en Mercedes

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws