Capito relativeert Red Bull-achterdocht naar Mercedes-motor: 'Dat kan het zomaar zijn' Formule 1
Formule 1

Capito relativeert Red Bull-achterdocht naar Mercedes-motor: 'Dat kan het zomaar zijn'

Capito relativeert Red Bull-achterdocht naar Mercedes-motor: 'Dat kan het zomaar zijn'

Jost Capito denkt dat de suggesties van Red Bull Racing omtrent de Mercedes-motor deel zijn van een politiek spelletje. De Williams-teambaas heeft inzicht in de werking van de motoren van Duitse makelij, gezien zijn eigen team ook met de motoren werkt. Van een grote sprong zegt hij bij Williams niets gemerkt te hebben. Ook denkt hij dat het politieke geneuzel tussen de topteams voor de fans een extra mate van vermaak biedt.

'Het is lastig te zeggen. Wij hebben niet het gevoel dat Mercedes met de motor een grote stap heeft gezet', laat de Duitser weten als RTL hem vraagt naar de motor. 'Reglementair gezien moeten ze ons dezelfde motor bieden als waar ze zelf mee in actie komen', voegt hij daaraan toe. Het kan dus niet zo zijn dat Mercedes op motorisch gebied progressie heeft geboekt en dat de klantenteams datzelfde voordeel niet ervaren.

Mercedes en Williams naderen een periode van intensievere samenwerking, na al enkele jaren motoren af te nemen bij het topteam. Die technische samenwerking verloopt uitstekend, stelt Capito: 'Wij zijn zeer tevreden met de Mercedes-motoren, daar is geen twijfel over mogelijk. Het is een uitstekende krachtbron, zo niet de sterkste in de Formule 1. Wij moeten dan ook meer aan de auto zelf werken.'

Capito ziet politieke spelletjes tussen Mercedes en Red Bull

Als men bij Williams de door Red Bull gesuggereerde rechte lijnsnelheid niet ervaart, is er dan wel sprake van een vermogenstoename, of is het een methode van Christian Horner om de politieke druk op de titelconcurrenten te verhogen? 'Dat kan het zomaar zijn', verwacht Capito, die enkele weken geleden besloot Red Bull-coureur Alexander Albon aan te trekken voor het 2022-seizoen.

'Ik denk dat het altijd een beetje opgeblazen wordt. Dat is voor de fans echter de kers op de taart, dit soort politieke gevechten. Daarnaast denk ik dat de fans tevreden zijn met de huidige titelstrijd', concludeert hij. Er moet dus niet teveel achter de vermoedens van Red Bull gezocht worden. Horner gaf aan de snelheid op het rechte stuk van Mercedes 'interessant' te vinden, en Red Bull informeerde in september dan ook bij de FIA naar het Mercedes-motorblok.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws