Alonso en Sainz zijn niet uit op botsingen: 'Dat is niet ons doel' Formule 1
Formule 1

Alonso en Sainz zijn niet uit op botsingen: 'Dat is niet ons doel'

Alonso en Sainz zijn niet uit op botsingen: 'Dat is niet ons doel'

Ferrari-coureur Carlos Sainz en Aston Martin-coureur Fernando Alonso lijken elkaar vaker tegen te gaan komen op de baan, maar de twee Spanjaarden gaan er alles aan doen om het veilig te houden. De twee coureurs hebben hetzelfde doel, namelijk strijden voor de hoogst haalbare punten, maar wel op een veilige manier, melden ze bij Marca.com.

Sainz gaat starten aan zijn derde jaar bij Ferrari en Alonso maakt zich klaar om te starten aan zijn eerste seizoen bij Aston Martin. Beide auto's zijn dit seizoen erg competitief en dat zal waarschijnlijk gaan zorgen voor wat gevechten tussen de twee Spanjaarden op de baan.

In het verleden hebben de twee coureurs wel eens wat wrijving gehad, maar afgezien van wat geklaag op de radio is er niet echt iets gebeurd. Er is nooit onnodig risico genomen met extreme verdediging, waardoor de coureurs tot nu toe altijd netjes met elkaar om zijn gegaan.

'Het is natuurlijk ook nooit ons plan om met iemand te botsen', vertelt Sainz. 'Maar misschien loopt het nu anders. In het verleden reden Alonso en ik voor de negende of achtste plaats, nu kan het natuurlijk om een podiumplek gaan', voegt hij er aan toe. 'We rijden graag in de aanval, dat is onze stijl.

Ferrari-bolide oogt vooralsnog minder sterk dan Aston Martin

De Aston Martin-bolide heeft dit seizoen tot nu toe alleen nog maar indrukwekkende prestaties neergezet. Na de goede testdagen was Alonso bijvoorbeeld ook de snelste op de baan tijdens de tweede en derde vrije training. Sainz geeft aan dat hij nog een beetje afwachtend is als het op de Ferrari-bolide aankomt, want het is wel gebleken dat de auto het tijdens de kwalificatie vaak beter doet dan tijdens de race.

'We gaan er gewoon voor vechten', geeft de 28-jarige Spanjaard aan. 'Ik weet waar het vrijdag tijdens de eerste vrije training misging, maar ik heb me herpakt en ben niet achter blijven hangen', vervolgt hij. Sainz kijkt nu uit naar de race en is positief gestemd. 'Helaas heb ik geen zachte banden meer, maar ik ga alles geven en vechten voor de hoogst mogelijke plek.'

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws