'Red Bull paste rijhoogte na wintertest aan uit angst voor diskwalificatie' Formule 1
Formule 1

'Red Bull paste rijhoogte na wintertest aan uit angst voor diskwalificatie'

'Red Bull paste rijhoogte na wintertest aan uit angst voor diskwalificatie'

Er gaan geruchten rond dat Red Bull Racing tussen de testdagen en de eerste vrije training voor de Grand Prix van Bahrein de auto uit angst heeft moeten aanpassen. Ted Kravitz heeft te horen gekregen dat enkele onderdelen onder de bolides te veel sleten, waardoor het team de rijhoogte van de RB19 moest verhogen om tijdens het weekend geen diskwalificatie te riskeren. Kravitz ging op onderzoek uit bij de Oostenrijkse renstal waar hij geen volledige ontkenning te horen kreeg.

Door de nieuwe reglementen mogen de houten plank onder de bolides en de titanium skid blocks niet al te veel slijten. De teams mogen immers niet te dicht tegen de grond rijden aangezien dit ook kan leiden tot het stuiteren, iets wat de FIA wilde minimaliseren. Als de onderdelen wel te veel versleten zijn, riskeren de teams diskwalificatie. Kravitz vermoedt dat Red Bull uit angst heeft gereageerd op deze reglementen. 'Red Bull keek naar hun longruns tijdens de tests en dacht: Dit is veel te marginaal', zegt de analist bij Ted's Notebook.

'Ik verwacht dat ze bang waren dat het team gestraft zou worden vanwege de slijtage van de plank', vervolgt de Brit. Hierdoor zou de Oostenrijkse renstal besloten hebben om de rijhoogte van de auto te verhogen om geen risico's te hoeven nemen. Het verklaart volgens Kravitz ook de problemen voor Max Verstappen tijdens de vrije trainingen. 'Ze dachten: We hebben zo'n snelle auto, dus we hoeven geen risico te nemen. Deze veranderingen hebben, volgens de geruchten, de auto niet op een geweldige manier beïnvloed.'

Red Bull lijkt gerucht niet te ontkennen

Deze geruchten in de paddock waren voor Kravitz voldoende reden om naar het team van Red Bull te stappen om vragen te stellen. De Oostenrijkse renstal ontkent niet dat de rijhoogte van de RB19 is aangepast tussen de wintertest en het eerste Grand Prix-weekend. 'We opereren nog steeds met grotendeels dezelfde rijhoogte in vergelijking met de testdagen.' Kravitz heeft dan ook zijn vraagtekens: 'Wat is grotendeels? Als je het één millimeter aanpast, kan je zeggen dat het grotendeels gelijk is.'

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Geen enkele twijfel bij wedkantoren, Verstappen wint Grand Prix van Bahrein.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws