Alonso geeft FIA gelijk: 'Voor Red Bull is DRS-zone te lang' Formule 1
Formule 1

Alonso geeft FIA gelijk: 'Voor Red Bull is DRS-zone te lang'

Alonso geeft FIA gelijk: 'Voor Red Bull is DRS-zone te lang'

Fernando Alonso snapt waarom de FIA de DRS-zones op de stratencircuits in Bakoe en Miami heeft verkort. De meeste coureurs waren het niet eens met de veranderingen van het bestuursorgaan, omdat het nu lastiger was om op het Baku City Circuit in te halen. Alonso denkt dat het verschilt per auto en dat de DRS-zones voor een team als Red Bull Racing juist te lang zijn. De Aston Martin-coureur wil dan vooral nog even afwachten voordat hij met oordelen komt.

Voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Azerbeidzjan werden de DRS-zones korter gemaakt en voor de Grand Prix van Miami wordt dat weer gedaan. Alonso kan zich wel vinden in de beslissing van de FIA. 'In Bakoe was het vorig jaar heel makkelijk om in te halen, dus hebben ze de DRS-zones verkort', wordt de Spanjaard geciteerd door Motorsport.com. 'Ik hoorde dat Lewis (Hamilton, red.) zei dat de DRS-zone te kort was, wat voor hen, met hun downforce, wel klopte. Voor Red Bull was het te lang.'

'Dus ik denk dat het gaat om de berekening die de FIA maakt na het zien van de races van vorig jaar. In Bakoe en Miami zagen we hoe gemakkelijk het inhalen was. Daarom hebben ze het verkort. Laten we dit jaar eens kijken, maar het is moeilijk te voorspellen', vervolgt Alonso. De FIA heeft in Miami de eerste twee DRS-zones verkort. Vooral de tweede DRS-zone is een stuk korter geworden, namelijk 75 meter.

Alonso: 'Als Red Bull niet zo ver voor zou liggen, zou het een zeer interessante strijd zijn'

Toto Wolff denkt dat het aan de grondeffectauto's ligt dat het nu lastiger is om in te halen. Alonso ziet dat er wel degelijk spanning is. 'Ik denk dat er hogere verwachtingen waren voor volgende auto's en misschien om het veld een beetje dichter bij elkaar te hebben. Ik weet het niet, ik denk dat we een beetje meer tijd moeten geven. Als Red Bull niet zo ver voor zou liggen, denk ik dat het een zeer interessante strijd zou zijn, met drie of vier teams binnen één of twee tienden, en misschien zouden we zeggen dat de regels een succes waren', aldus de Aston Martin-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws