Leclerc wil vooral op zaterdag schitteren: 'Voor zondag kunnen we geen wonderen verwachten' Formule 1
Formule 1

Leclerc wil vooral op zaterdag schitteren: 'Voor zondag kunnen we geen wonderen verwachten'

Leclerc wil vooral op zaterdag schitteren: 'Voor zondag kunnen we geen wonderen verwachten'

Charles Leclerc verwacht nog geen grootse resultaten van Ferrari tijdens de Grand Prix van Miami ondanks dat de Italiaanse renstal met een updatepakket komt. De coureur van de Scuderia ziet dat Red Bull Racing op de zondag simpelweg nog te snel is en dat Ferrari niet kan terugslaan tijdens de race. Leclerc hoopt dan ook weer wat uit te kunnen richten op de zaterdag om zo het puntentotaal van het team te kunnen maximaliseren in Miami.

In Azerbeidzjan scoorde Leclerc het eerste podium van Ferrari in 2023. De verhoudingen tussen de teams zijn echter nog altijd onduidelijk en de race in Miami moet daardoor een betere indicatie geven. 'We moeten nog steeds zien waar we precies staan', zegt Leclerc voor de camera van Sky Sports. 'We hebben enkele nieuwe dingen op de auto en hopelijk kunnen we daarmee een stap in de juiste richting zetten. Het is echter geen geheim dat we qua race pace ver achter Red Bull staan.'

'Voor zondag kunnen we dan ook geen wonderen verwachten', geeft de coureur van Ferrari vervolgens toe. De Monegask liet in Azerbeidzjan zien sterk te zijn tijdens de kwalificatie. 'Ik hoop dat ik iets speciaals kan laten zien op de zaterdag en om zo de maximale punten te kunnen scoren op zondag. Red Bull zal echter nog wel voor ons liggen.' In Bakoe was Max Verstappen al in de derde ronde voorbijgegaan aan Leclerc en even later was het de beurt aan Sergio Pérez om de Ferrari-coureur in te halen.

Leclerc: 'Weten niet wat er gaande is onder het bodywork van de Red Bull'

Leclerc weet niet precies wat het verschil maakt bij Red Bull. Het is voor de vijfvoudig racewinnaar wel duidelijk dat het beter moet. 'Ik weet niet hoe ze het doen, want wij weten niet wat er gaande is onder het bodywork van de Red Bull. Wat wel duidelijk is, is dat ze iets goed doen op de zondag. Je kan zien dat ze kunnen pushen met de banden zonder dat deze oververhit raken. Dat is bij ons het probleem. Als we drie ronden pushen dan zijn de banden eraan en als we rustig rijden dan verliezen we zoveel tijd. We moeten iets vinden.'

Verstappen uitgesproken favoriet om de GP van Miami te winnen! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws