Verslechtert de band tussen Sainz en Alonso? 'Geen probleem tussen Fernando en mij' Formule 1
Formule 1

Verslechtert de band tussen Sainz en Alonso? 'Geen probleem tussen Fernando en mij'

Verslechtert de band tussen Sainz en Alonso? 'Geen probleem tussen Fernando en mij'

Carlos Sainz ontkent dat zijn band met Fernando Alonso aan het verslechteren is, zo laat de Ferrari-coureur weten in gesprek met Marca. De twee Spanjaarden kwamen in Australië al met elkaar in aanraking en in de spintrace in Azerbeidzjan vroeg Alonso de wedstrijdleiding om het verdedigen van Sainz te onderzoeken.

Desondanks zou er tussen de twee niks aan de hand zijn, meent Sainz. 'Er is geen probleem tussen Fernando en mij, ondanks wat sommigen hebben geprobeerd te laten zien. Onze relatie is nog steeds erg goed en het is noch de eerste noch de laatste strijd die we op het circuit zullen voeren. Het is normaal dat sommige acties riskanter zijn dan andere, maar we willen allemaal hetzelfde en vechten voor wat van ons is. Het is het mooie van racen en zolang er respect is tussen alle coureurs zal er geen probleem zijn.'

Sainz heeft ook niet het gevoel dat hij door de Spaanse fans onjuist bejegend wordt. 'Ik voel me gesteund door een groot deel van de fans. Ik denk dat ik gerespecteerd word en dat ik altijd met genegenheid ben behandeld, ook door de Spaanse pers, dus ik heb geen klachten. Ik ben realistisch en probeer mezelf altijd in de schoenen van anderen te verplaatsen. Als ik thuis naar de Formule 1 zou kijken, zou ik ook Fernando steunen.'

Alonso gesteund door Sainz in jacht op 33e overwinning in F1

Alonso is immers degene waardoor Sainz van de Formule 1 is gaan houden. 'Uiteindelijk is hij degene die de twee kampioenschappen heeft gewonnen. Hij heeft ervoor gezorgd dat ik naar de F1 ben gekomen, dat ik verliefd ben geworden op deze sport. En als hij er niet was geweest, zou ik misschien thuis zijn, aansluitend bij de races om Fernando's 33e overwinning te zien. Nu is het alleen zo dat er nog een Spaanse coureur is die alles geeft voor zijn tweede overwinning', verwijst de Ferrari-coureur naar zichzelf.

Verstappen uitgesproken favoriet om de GP van Miami te winnen! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws