Alonso hecht weinig waarde aan sterke vrijdag: 'Doel is om Q3 te halen' Formule 1
Formule 1

Alonso hecht weinig waarde aan sterke vrijdag: 'Doel is om Q3 te halen'

Alonso hecht weinig waarde aan sterke vrijdag: 'Doel is om Q3 te halen'

Fernando Alonso hecht weinig waarde aan zijn tweede tijd op de vrijdag in Jeddah. De tijden zeggen nog niet zoveel volgens de Spanjaard en bovendien is hij nog niet helemaal tevreden over de balans van de AMR23. De Aston Martin-coureur legt de lat voor de kwalificatie ook niet al te hoog ondanks zijn prima optreden op de openingsdag van het raceweekend in Saoedi-Arabië.

Alonso hoefde tijdens de tweede sessie slechts twee tienden toe te geven op Max Verstappen. Een positieve dag zou je denken, maar de meervoudig Grand Prix-winnaar kan niet zoveel met de resultaten op de eerste dag van het weekend. 'De vrijdag is nooit echt representatief. Kijk maar naar Bahrein. Daar waren we de snelsten op vrijdag en vervolgens vijfde op zaterdag. Pas in de kwalificatie kom je erachter waar je werkelijk staat', tempert hij het optimisme tegenover onder meer Motorsport.com.

Daarnaast is Alonso ook nog niet tevreden met de AMR23 en hij ziet nog wel een aantal verbeterpunten. 'Ik denk dat de balans van de wagen nog niet ideaal is, dus we moeten kijken of we nog wat grip kunnen vinden', aldus de tweevoudig wereldkampioen. 'Maar so far, so good. We zijn opnieuw goed aan het weekend begonnen en we hebben in ieder geval kunnen testen wat we wilden testen.'

Alonso legt de lat niet heel hoog voor zaterdag

Hoewel de dag over het algemeen goed is verlopen voor Alonso, heeft hij geen hele hoge verwachtingen voor de kwalificatie. De Spanjaard wil eerst de data rustig bestuderen en ook met het oog op het verschil tussen de vrijdag en zaterdag in Bahrein, wil hij geen onrealistische doelen stellen. 'We blijven nieuwe dingen leren over de auto. We hebben veel data te analyseren zoals gewoonlijk. Ons hoofddoel voor zaterdag is het bereiken van Q3', zegt hij in een persbericht van zijn team.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws