Ferrari ruikt kansen in Jeddah: 'Het racetempo was behoorlijk' Formule 1
Formule 1

Ferrari ruikt kansen in Jeddah: 'Het racetempo was behoorlijk'

Ferrari ruikt kansen in Jeddah: 'Het racetempo was behoorlijk'

Hoewel de snelle tijden van de Ferrari-mannen niet heel indrukwekkend waren, zijn zowel Charles Leclerc en Carlos Sainz niet ontevreden over de vrijdag in Jeddah. De Monegask, die een gridstraf van 10 plaatsen moet incasseren, testte naar eigen zeggen een aantal nieuwe onderdelen die ook werken, en kende een goed gevoel in de auto. Zijn Spaanse teamgenoot had vooral oog voor het sterke racetempo. Beide mannen hopen dan ook een goed resultaat neer te zetten in de kwalificatie.

In een persbericht van Ferrari laat Leclerc weten tevreden te zijn met zijn vrijdag in Jeddah. Waar Ferrari geen geweldige tijden leek te noteren, is de coureur dan ook verrassend positief. 'We hebben vandaag enkele nieuwe onderdelen getest en alles werkt zoals verwacht. Het is moeilijk om een idee te krijgen van onze concurrentiepositie, omdat iedereen tot nu toe op een ander programma zit. Het gevoel in de auto is vrij goed', toont hij zich gelukkig met zijn SF-23.

De Monegask heeft al een gridstraf moeten incasseren doordat hij al zijn derde batterij van het seizoen in de auto heeft moeten laten monteren, en dus zal hij tijdens de race vooral posities moeten terugwinnen. 'We zullen morgen proberen onze kwalificatie te maximaliseren, maar aangezien we zondag een gridstraf van 10 plaatsen krijgen, zullen we ons vooral richten op het goedmaken van die posities tijdens de race.'

Maximaliseren in kwalificatie

Ook teamgenoot Sainz denkt dat het belangrijk is om het maximale resultaat te behalen in de kwalificatie. 'Het was een intense dag hier in Jeddah. Dit is een heel ongewoon circuit met heel eigen kenmerken, dat specifiek werk vereist om een goede balans te bereiken. Er zijn nog wat prestaties te vinden, maar over het algemeen voelt de auto goed aan. Het racetempo was behoorlijk en morgen richten we ons op het maximaliseren van het resultaat tijdens de kwalificatie.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws