Mekies put hoop uit longruns Ferrari: 'Er is absoluut potentie' Formule 1
Formule 1

Mekies put hoop uit longruns Ferrari: 'Er is absoluut potentie'

Mekies put hoop uit longruns Ferrari: 'Er is absoluut potentie'

Ferrari zat er niet goed bij op de vrijdag in Jeddah, maar toch is Laurent Mekies tevreden over de start van het weekend. De Fransman zegt dat er nog wel werk te doen is, maar dat er potentie zit in de SF-23. Met name over de longruns is de racedirecteur van Ferrari goed te spreken. Mekies laat verder weten volledig achter de keuze te staan om verschillende motoronderdelen te vervangen bij beide coureurs.

Charles Leclerc en Carlos Sainz vonden zichzelf aan het einde van de dag pas terug op de negende en tiende plek. Die resultaten zeggen Mekies echter niks. 'Het is pas vrijdag, dus het is lastig om de verhoudingen in te schatten', legt hij uit aan Formulapassion. 'Alle teams volgen verschillende programma's. Wij hebben ook verschillende dingen getest vanwege de straf voor Charles (Leclerc, red.). We hebben nog veel werk te doen, maar we zijn tevreden over de dingen die we hebben onderzocht.'

Mekies put vol vooral vertrouwen uit de langere runs van beide coureurs. 'Er is absoluut potentie en dat zagen we ook wel in de longruns. Wat we vaak zien, is dat het veld weer dichterbij elkaar komt. Tussen het tweede en het negende team zijn de verschillen niet zo groot. Aston Martin, Mercedes en ook Alpine lijken hier erg competitief te zijn. We zullen morgen wel zien wat het gat met Red Bull is. Het vinden van de laatste twee of drie tienden kan het verschil mogelijk al maken.'

Mekies: 'Vervanging motoronderdelen juiste keuze'

Ferrari heeft voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië bij beide coureurs al verscheidene motoronderdelen vervangen. Leclerc moet zondag zelfs al zijn eerste gridstraf van het seizoen incasseren. Volgens Mekies is het echter de juiste keuze. 'Op dit moment is het voor ons het beste om honderd procent voorzorgsmaatregelen te treffen. Het belangrijkste is om veel ronden te kunnen rijden om de coureurs het vertrouwen te geven. Het probleem dat we hadden in Bahrein is complex en we hebben er tussen de races alles aan gedaan om het op te lossen. We hebben hier een voorzorgsmaatregel getroffen zodat we zoveel mogelijk konden rijden', aldus Mekies.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws