Stroll denkt dat ergste pijn achter zich ligt: 'Pijn was het ook wel waard' Formule 1
Formule 1

Stroll denkt dat ergste pijn achter zich ligt: 'Pijn was het ook wel waard'

Stroll denkt dat ergste pijn achter zich ligt: 'Pijn was het ook wel waard'

Lance Stroll merkt dat het ergste achter de rug is omtrent zijn blessure. De coureur van Aston Martin viel voor de testdagen in Bahrein van zijn fiets en hield daar een paar breuken aan over. De enkelvoudig polesitter is nog altijd niet volledig pijnvrij, maar hij verwacht dat het aankomend weekend een stuk beter zal zijn. Daarnaast hoopt Stroll ook dat het team van Aston Martin in Jeddah opnieuw competitief zal zijn.

Stroll is nog altijd herstellende van een zijn gebroken polsen en grote teen. De coureur van Aston Martin verwacht dat hij aankomend weekend een stuk comfortabeler in zijn auto zal zitten. 'De maandag na de race in Bahrein was behoorlijk pijnlijk, maar het was een goed weekend voor het team en het was de pijn waard', wordt Stroll geciteerd door Motorsport-Magazin. 'Het wordt elke dag beter en ik voel me elke dag beter. Het ergste is achter de rug.'

Door zijn blessure moest Stroll de testdagen laten schieten. Het Grand Prix-weekend in Bahrein was dan ook heel belangrijk voor de Canadees. 'Het was goed om in Bahrein in de auto te stappen voor de race en een paar rondjes te rijden. Het missen van de test was niet ideaal, maar gedurende het raceweekend kreeg ik met elke ronde meer ervaring met de auto en werd ik er steeds beter in. In de race reed ik bijvoorbeeld voor het eerst met de C1-banden. Ik was gewoon blij om daar te zijn voor deze ervaringen en om in de auto te zitten.'

Stroll: 'Waren consistent competitief in Bahrein'

Fernando Alonso maakte het weekend in Bahrein extra speciaal voor Aston Martin door een podium te scoren. Het is nog maar de vraag of de renstal de competitiviteit kan herhalen in Saoedi-Arabië, maar de stemming zit er wel al goed in. 'Onze auto was consistent competitief in Bahrein, maar we leren nog steeds veel over de auto. Het is nog steeds een voortdurend proces en we zijn enthousiast om te zien hoe het dit weekend zal gaan. Het is een heel ander soort circuit', aldus Stroll.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws