Alonso heeft somber nieuws voor achttien coureurs: 'Max wereldkampioen, Red Bull domineert' Formule 1
Formule 1

Alonso heeft somber nieuws voor achttien coureurs: 'Max wereldkampioen, Red Bull domineert'

Alonso heeft somber nieuws voor achttien coureurs: 'Max wereldkampioen, Red Bull domineert'

Fernando Alonso verwacht dat alle coureurs naast Max Verstappen niet durven dromen van het kampioenschap in 2024. De coureur van Aston Martin verwacht dat de Nederlander opnieuw de titel zal pakken en dat Red Bull Racing een dominant seizoen zal kennen. Zelf hoopt de tweevoudig wereldkampioen veel te leren tijdens de middagsessie van vrijdag. Dan kan de coureur voor de laatste keer voor het seizoen begint de auto aan de tand voelen.

Alonso hoopt in 2024 op zijn minst zijn 33ste overwinning te boeken. Desondanks wil de coureur natuurlijk vechten voor de wereldtitel, maar hij denkt dat dit onmogelijk zal worden. 'Ik denk dat Max de wereldkampioen zal worden en dat Red Bull de sport domineert', stelt Alonso tegenover Autosport. 'Ook het concept dat ze dit jaar hebben gepresenteerd, is een verrassing. Ik denk weet zeker dat negentien coureurs in de paddock denken dat zij het kampioenschap niet zullen winnen.'

Alonso hoopt op betere laatste dag

Bij Aston Martin wordt vooral gehoopt dat het team dezelfde stap kan zetten als aan het begin van 2023. Ondanks dat de auto in de testdagen goed voelt, is het nog afwachten hoe de verhoudingen zijn. 'De auto is zeker een goede stap, want het voelt beter aan. Het is duidelijk dat er meer performance in zit en we zijn dan ook blij met de data', zegt Alonso bij F1TV. 'Ik denk dat iedereen daarin wel in hetzelfde schuitje zit, want iedereen heeft een stap gezet. Ik verwacht daardoor dat het heel spannend zal worden.'

De coureur uit Oviedo heeft de vrijdagmiddag om de auto nog even aan de tand te voelen. De Spanjaard werd, net als de rest van de rijders, gehinderd door de rode vlaggen gedurende de testdagen, dus zijn doel is duidelijk. 'Ik wil gewoon zoveel mogelijk ronden kunnen rijden, zeker vanwege de rode vlag van donderdag. Dan kan het duidelijk worden in welk werkvenster de auto het beste opereert. Op sommige plekken kunnen we makkelijk wat tijd besparen', aldus Alonso.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws