Van Buren kan vraag Van der Garde over RB20 niet beantwoorden: 'Dat kan me mijn kop kosten' Formule 1
Formule 1

Van Buren kan vraag Van der Garde over RB20 niet beantwoorden: 'Dat kan me mijn kop kosten'

Van Buren kan vraag Van der Garde over RB20 niet beantwoorden: 'Dat kan me mijn kop kosten'

Na de eerste testdagen overheerst er een tevreden gevoel bij Red Bull Racing. Het gewaagde ontwerp van de RB20 lijkt aan de verwachtingen te voldoen. Maar hoe is snel is het nieuwe strijdwapen van Max Verstappen en Sergio Pérez nu eigenlijk? Simcoureur Rudy Van Buren heeft het antwoord, maar laat zich door Giedo van der Garde niet tot een uitspraak verleiden.

Van Buren is sinds 2022 de officiële simcoureur bij Red Bull. Op de achtergrond heeft hij de RB20 in de winter uitvoerig getest. Verstappen sprak eerder deze week al lovende woorden over zijn Nederlandse collega en de drievoudig wereldkampioen stelde ontzettend veel aan Van Buren te hebben. Desgevraagd laat Van Buren weten de woorden van Verstappen enorm te waarderen.

'Ja, dat is natuurlijk supercool', reageert de simcoureur van Red Bull op de vraag van Viaplay-presentatrice Anne-Greet Haars wat hij van de woorden van de regerend F1-kampioen vindt. 'Het is natuurlijk een job die achter gesloten deuren uitgeoefend wordt, maar op deze manier komt er toch wel een stuk waardering zeg maar en dat maakt je toch trots', zegt Van Buren in de uitzending van Viaplay.

Verstappen was na de eerste testdag ontzettend tevreden met de prestaties van de RB20 en ook Van Buren constateert dat het er goed uitziet voor Red Bull. 'De hele winter leek het al goed in de sim, maar je blijft toch nog zitten met de vraag: werkt de auto in het echt net zo goed? Nou, die bevestiging hebben we, de auto lijkt een sterk pakket. En dat is dan ook loon naar werken, na al die dagen in de winterperiode om alles te finetunen en de onderdelen te testen', aldus een blije Van Buren.

Van Buren kan geen details prijsgeven: 'Kan me mijn kop kosten'

Dat Red Bull er goed voorstaat, is natuurlijk allemaal heel mooi, maar daar neemt Van der Garde geen genoegen mee. De voormalig autocoureur wil graag van Van Buren weten of hij in de simulator ook al een run met weinig brandstof aan boord en met een verse set banden heeft gereden. Van Buren antwoordt bevestigend, maar al snel bleek dat slechts een inleidende vraag te zijn. 'Wat voor tijd reed je', probeert Van der Garde vervolgens. 'Ik denk dat het me mijn kop kost als ik dat zeg', lacht Van Buren. 'Maar we gaan harder dan vorig jaar', is alles wat de simcoureur van Red Bull erover kan zeggen.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws