Alonso hielp ook Stroll tijdens GP Azerbeidzjan: 'Ben een beetje zijn grote broer' Formule 1
Formule 1

Alonso hielp ook Stroll tijdens GP Azerbeidzjan: 'Ben een beetje zijn grote broer'

Alonso hielp ook Stroll tijdens GP Azerbeidzjan: 'Ben een beetje zijn grote broer'

Fernando Alonso is blij dat hij een weekend vol problemen als vierde heeft weten af te sluiten. Het DRS-systeem bij Aston Martin werkte dit weekend allesbehalve optimaal, maar uiteindelijk leek Alonso het gevecht aan te kunnen gaan met Charles Leclerc die op het laatste plekje van het podium wist te eindigen. Daarnaast probeerde de Aston Martin-coureur ook zijn teamgenoot een handje te helpen met enkele tips.

Alonso heeft een lastig weekend als vierde weten af te sluiten. De man uit Oviedo kampte het gehele weekend met DRS-problemen en het was nog niet zeker of deze opgelost zouden zijn voor de race van zondag. Uiteindelijk werkte het mechanisme en wist de Aston Martin-coureur op te klimmen van P5 naar P4. 'Ferrari was sterker hier. Uiteindelijk was het verschil tot het podium slechts één seconde, dus dat was goed', geeft een tevreden Alonso aan voor de camera van Viaplay.

Goede relatie tussen Alonso en Stroll

Aan het begin van de race werd het duidelijk dat het wel goed zit tussen Alonso en teamgenoot Lance Stroll. Momenteel denken de coureurs van Aston Martin vooral in het teambelang. 'We proberen het team te helpen. Als je iets vindt in de auto dat werkt, dan wil je dat delen. We hadden wat meer punten kunnen scoren, maar we hadden een paar problemen. Uiteindelijk was het verschil tot het podium slechts één seconde, dus dat was goed.'

Alonso probeert de Canadese coureur te helpen in zijn tijd bij Aston Martin. De Spanjaard weer dat hij niet lang meer in de Formule 1 te vinden is en dat Stroll nog wel een aantal jaren mee kan. De ervaring van de tweevoudig wereldkampioen kan dus cruciaal zijn voor Stroll wanneer Alonso het team besluit te verlaten. 'Ik denk dat ik een beetje een grote broer ben. Ik blijf hier niet heel lang, maar hij zal over tien jaar de leider zijn. Ik moet hem nu dan ook helpen', besluit de Aston Martin-rijder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws