Verstappen over zijn pitstop: 'Natuurlijk kan je altijd nog wat meer uit de banden halen' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen over zijn pitstop: 'Natuurlijk kan je altijd nog wat meer uit de banden halen'

Verstappen over zijn pitstop: 'Natuurlijk kan je altijd nog wat meer uit de banden halen'

Het Grand Prix-weekend in Azerbeidzjan is niet bepaald gunstig verlopen voor Max Verstappen. Gisteren liep de Nederlander schade op in een duel met Mercedes-coureur George Russell, waarna hij niet verder kwam dan een derde plek. Vandaag ging de race goed van start en nam Verstappen al snel de leiding over, maar een ongunstige safetycar-periode zette de wereldkampioen terug tot een derde plek, waarna hij teamgenoot Sergio Pérez niet meer wist te achterhalen. In gesprek met Sky Sports F1 gaat de Nederlander in op de timing van zijn pitstop.

Verstappen werd de pitstraat ingeroepen door zijn team op het moment dat er gele vlaggen gezwaaid werden voor landgenoot Nyck de Vries, die de muur in bocht vijf geraakt had en in bocht zes tot stilstand was gekomen. Met de dreiging van een safetycar-periode en dus de kans op een goedkope pitstop was het opvallend dat Red Bull Verstappen vanuit leidende positie opriep om de pitstraat te bezoeken.

Verstappen liet geen ruimte liggen

Voor de microfoon van Sky Sports F1 vertelt de wereldkampioen: 'Ik zei dat ik een beetje grip aan de achterkant verloor, maar natuurlijk kan je nog altijd wat meer uit de banden halen. Toen riepen ze me natuurlijk de pitstraat in, en ik kon niet zien waarom hij (De Vries, red.) gestopt was. Ik kon niet zien dat zijn band beschadigd was. We analyseren dit soort dingen en kijken wat we anders hadden kunnen doen, maar dit was zeker pech ja.'

De Nederlander deed er alles aan om Pérez nog bij te halen. 'Ik tikte de muur hier en daar een beetje aan', zegt Verstappen lachend tegen F1TV. 'Gelukkig liep ik geen lekke band op. Aan het einde van de race ging het beter, dus het weekend was een goede les.' De Limburger kijkt ook uit naar de volgende race in Miami: 'Ik denk over het algemeen dat het ons goed uitkomt als het warm is en als het op bandenmanagement aankomt. Ik kijk ernaar uit!'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws