Alonso niet honderd procent zeker dat DRS-problemen Aston Martin opgelost zijn Formule 1
Formule 1

Alonso niet honderd procent zeker dat DRS-problemen Aston Martin opgelost zijn

Alonso niet honderd procent zeker dat DRS-problemen Aston Martin opgelost zijn

Fernando Alonso weet niet zeker of de DRS-problemen van Aston Martin opgelost zullen zijn voor de hoofdrace van zondag. De Britse renstal kampt al het hele weekend met een DRS-vleugel die op sommige momenten gewoon niet open wil gaan. Dat maakt volgens Alonso echter niet zo heel veel uit, want ook met de DRS open is het moeilijk om in te halen. Wel hoopt de tweevoudig wereldkampioen op een positieve zondag na een matige eerste twee dagen in Bakoe.

Aston Martin heeft het gehele weekend al last van DRS-problemen. Zowel Alonso als Lance Stroll zagen hun DRS-vleugel meermaals niet openen. 'Het heeft wel gewerkt', doelt Alonso bij Autosport op de sprintrace. 'Ik denk dat ik in de race twee keer op de knop drukte en het opende, dus ik hoop dat alles is opgelost. De derde keer keek ik niet in de spiegel, dus ik weet het niet zeker, maar ik weet zeker dat het team alle beschikbare gegevens analyseert en als we nog wat aanpassingen moeten doen, hebben we nog een kans in de hoofdrace.'

'Ik denk dat we niet voor honderd procent zeker kunnen zijn', vervolgt de Spanjaard. 'We hebben problemen gehad in elke sessie, maar het is zoals het is.' Daarnaast heeft Aston Martin veel last van de luchtweerstand op het rechte stuk. Met de DRS-vleugel open lijkt er weinig verschil te zijn voor de coureurs voor de Britse renstal. 'Zelfs met DRS lijkt het erg moeilijk om in te halen als je achter auto's rijdt, dus misschien is het tijdens de Grand Prix niet de belangrijkste factor. Zelfs als het niet werkt.'

Alonso: 'Top-vijf in een moeilijk weekend zou heel goed nieuws zijn'

Alonso kende tot nu toe een prima start van het seizoen. De Grand Prix van Azerbeidzjan is voorlopig geen geweldig weekend voor het team van Lawrence Stroll. 'We presteren een beetje ondermaats, maar ik was snel in de sprintrace, ik zat op het tempo van de Ferrari en de Mercedes. Ik start op P6 in plaats van P8, dus we hebben nog steeds een kans om in de top-vijf te eindigen, wat ideaal zou zijn. Als we zaterdag zesde kunnen worden en zondag in de top-vijf kunnen eindigen in een moeilijk weekend, zou dat heel goed nieuws zijn', aldus Alonso.

Pak maar liefst negen keer je inzet als Leclerc Grand Prix van Azerbeidzjan wint!

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws