Leclerc kijkt meer naar Aston Martin dan naar Red Bull: 'Ik verwacht geen wonderen' Formule 1
Formule 1

Leclerc kijkt meer naar Aston Martin dan naar Red Bull: 'Ik verwacht geen wonderen'

Leclerc kijkt meer naar Aston Martin dan naar Red Bull: 'Ik verwacht geen wonderen'

Ferrari-coureur Charles Leclerc kende voor het eerst dit seizoen een redelijk succesvol weekend. De Monegask verzamelde slechts zes punten in de eerste drie races, maar wist daar in Azerbeidzjan maar liefst 22 punten aan toe te voegen. Leclerc kijkt in gesprek met Viaplay en Sky Sports F1 met gemengde gevoelens terug op de prestaties van hemzelf en het team in de race, en is van mening dat Ferrari verdere stappen moet zetten.

De 25-jarige Leclerc blonk in de kwalificatiesessies nog uit door zowel op vrijdag als op zaterdag de snelste tijd neer te zetten. Op de zaterdag werd hij mede geholpen door schade aan de RB19 van Verstappen en wist hij de tweede plek veilig te stellen. In de Grand Prix bleek de Ferrari-coureur kansloos te zijn in het gevecht met de snellere Red Bulls, maar wist hij wel het eerste podium voor Ferrari in 2023 te pakken. ‘Nee, ik ben niet tevreden', zegt Leclerc tegen Viaplay. 'We stonden 22 seconden achter de leiders. Als ik kijk naar de eerste drie weekenden, ben ik wel blij dat ik een probleemloos weekend had.'

Na afloop van de race sprak Leclerc ook met het Britse Sky Sports F1: 'Dit was het maximale dat ik vandaag kon doen en dat we als team konden doen. De strategie was erg goed, maar we hadden gewoon niet voldoende snelheid in de auto om met Red Bull te kunnen vechten vandaag. De Aston Martin leek ook een betere auto in de race dan de onze.' Leclerc stond in grote delen van de race onder druk van Alonso, maar wist tot het einde van de race stand te houden. 'Het kostte veel moeite om Alonso voor te blijven, maar het is zoals het is. Het was geen grote verrassing. Ik wist het gisteren al. Over 51 ronden is het onmogelijk om te vechten met Red Bull. P3 was het hoogst haalbare.’

Nog veel werk te verzetten

Leclerc ziet ondanks het goede resultaat dan ook in dat zijn team nog veel progressie zal moeten boeken voor het weer mee kan strijden om de overwinningen. 'De realiteit is dat we veel werk moesten verzetten om terug te slaan.' Met het oog op de Grand Prix in Miami volgende week zegt de Monegask: 'We hebben een aantal upgrades die eraan komen, maar ik verwacht geen wonderen. Hopelijk zorgen deze kleine wijzigingen er wel voor dat we ze achter ons kunnen houden. We gaan zien of er progressie is', lijkt hij eerder gericht op Aston Martin dan op Red Bull.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws