Alonso hoopvol: 'Het zou mooi zijn als we een podiumplek kunnen scoren' Formule 1
Formule 1

Alonso hoopvol: 'Het zou mooi zijn als we een podiumplek kunnen scoren'

Alonso hoopvol: 'Het zou mooi zijn als we een podiumplek kunnen scoren'

Fernando Alonso is uiterst positief gestemd als hem naar zijn kansen voor 2021 wordt gevraagd. De Spanjaard keert dit jaar terug in de Formule 1 bij Renault en verwacht een competitieve auto voorgeschoteld te krijgen. Zodoende durft hij stiekem te dromen van een podiumplek komend jaar.

In de documentaire Vuelve Alonso, vuelve el jefe 2021, wordt er ingezoomd op de bijzondere rentree van Alonso in de Formule 1. De tweevoudig wereldkampioen keert na een periode van afwezigheid terug bij het team waarbij hij in 2005 en 2006 kampioen werd.

Over zijn kansen in 2021 is Alonso erg positief. Renault is al jaren bezig om de auto met succes te verbeteren, maar kon nog niet meedoen om de overwinningen. Komend jaar zal dat anders zijn, als het aan Alonso ligt. 'Ik heb nog geen doelen gesteld voor mezelf, maar het zou ontzettend gaaf zijn om weer op het podium te kunnen staan en om die champagne weer te proeven. Bovendien maakt Carlos Sainz nu ook kans op een podiumplek. Het zou te gek zijn om samen een podium te delen.'

Ook Pedro de la Rosa, oud-teamgenoot van Alonso, denkt dat Alonso het goed zal doen in 2021. 'Zijn comeback is voor de hele sport een zegen. Ik denk dat hij het echt goed kan gaan doen. Een wereldtitel? Waarom niet. Deze tijd is anders en Renault kan een hoop bewerkstelligen binnen een paar jaar.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws