Alonso kwam 'behoorlijk pijnlijk' uit de Aston Martin na tests: 'Maar ben een stuk optimistischer' Formule 1
Formule 1

Alonso kwam 'behoorlijk pijnlijk' uit de Aston Martin na tests: 'Maar ben een stuk optimistischer'

Alonso kwam 'behoorlijk pijnlijk' uit de Aston Martin na tests: 'Maar ben een stuk optimistischer'

Fernando Alonso mocht dinsdag alvast kennismaken met de auto van Aston Martin op het circuit van Abu Dhabi. De Spanjaard reed zondag zijn laatste race voor Alpine en zal vanaf 2023 uitkomen voor de Britse renstal. Ondanks een aantal blauwe plekken voelde de auto volgens de coureur goed.

Vooralsnog is de tweevoudig wereldkampioen erg blij met de keuze voor zijn overstap. 'Het is altijd speciaal, zeker als je voor een iconisch merk als Aston Martin mag rijden', begint Alonso, geciteerd door Motorsport.com. 'Toen ik overstapte naar Ferrari was het ook heel speciaal. Je voelt de energie, iedereen is zo gemotiveerd. Ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen begint, de sfeer in de pitbox is heel speciaal.'

Alonso: 'De linkerkant van mijn lijf is nu behoorlijk pijnlijk'

Alonso ging er dinsdagochtend gelijk vol voor en reed wel 97 ronden. Toch heeft hij ook gelijk verbeterpunten voor zijn nieuwe werkgever. 'Het zitje', vertelt de 41-jarige. 'De linkerkant van mijn lijf is nu behoorlijk pijnlijk. We hebben natuurlijk 97 rondjes in deze ochtend gepropt, dat was vrij extreem', is hij eerlijk. 'We moeten nu om de tafel en kijken wat ik vandaag allemaal gevoeld heb. Er zijn veel kleine dingen, het meeste draait om comfort.'

Als eerste wil Alonso zich nu focussen op aanpassingen die ervoor kunnen zorgen dat de auto echt bij hem past. 'Het gaat niet echt om de balans of het gedrag van de wagen. Je probeert zoveel mogelijk comfort te zoeken zodat het natuurlijk aanvoelt, daar ligt op dit moment de prioriteit', verklaart de Spanjaard. De coureur vindt het 'erg nuttig' om zo vroeg na het einde van het afgelopen seizoen al te testen met de nieuwe wagen. 'Het vergelijken met een auto van twee dagen geleden op hetzelfde circuit in dezelfde omstandigheden, dat is geweldig want je kunt echt veel zaken vergelijken', legt Alonso uit.

'We hebben zonder problemen 97 ronden gereden'

Het doel blijft uiteindelijk om voor volgend jaar een competitieve auto te hebben en Alonso is momenteel optimistisch over de kansen. 'Ik ben een stuk optimistischer. Ik was negentig procent blij toen ik bij Aston Martin tekende. Toen ze beter werden en het seizoen goed afsloten, was ik honderd procent. Na deze ochtend was honderd-plus procent blij', vertelt de Spanjaard opgewekt.

Een punt waar Alonso bij Alpine vooral geïrriteerd van werd, was de betrouwbaarheid van de auto. Hij viel namelijk geregeld uit, waardoor hij belangrijke punten misliep. Met de Aston Martin lijken die problemen er vooralsnog niet te zijn. 'Ik was er niet zeker van, die cijfers lagen veel hoger dan ik gewend was. Maar we hebben zonder problemen 97 ronden kunnen rijden, dus dat is uitstekend', eindigt de Aston Martin-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws