Alonso is klaar met Alpine na uitvalbeurt Abu Dhabi: 'Een samenvatting van het jaar' Formule 1
Formule 1

Alonso is klaar met Alpine na uitvalbeurt Abu Dhabi: 'Een samenvatting van het jaar'

Alonso is klaar met Alpine na uitvalbeurt Abu Dhabi: 'Een samenvatting van het jaar'

Fernando Alonso verklaart dat zijn uitvalbeurt in Abu Dhabi het jaar dat hij beleefde bij Alpine samenvat. De Spanjaard liet zich dit jaar velen malen uit over de onbetrouwbaarheid van A522. Toen hij tijdens de Sprint in Brazilië ook nog eens tot twee keer toe met zijn teamgenoot Esteban Ocon in aanraking kwam, was hij er helemaal klaar mee.

Alonso reed op het Yas Marina Circuit in de punten, toen zijn race in ronde 28 ten einde kwam. 'Helaas. Opnieuw werd ik geteisterd door een motorprobleem, maar dat is eigenlijk een samenvatting van het jaar', begint de tweevoudig wereldkampioen, geciteerd door Motorsport.com. 'Helaas overkomt nummer veertien dit altijd', is hij kritisch.

De Alpine-coureur geeft aan klaar te zijn met de Franse renstal. Hij maakt zich dan ook op voor een nieuw seizoen bij Aston Martin. 'Ik ben blij dat het nu achter de rug is. De feiten geven wel aan dat het mij geregeld tegenzat. In totaal zijn er zes DNF's, maar natuurlijk waren er ook problemen in bijvoorbeeld de Australische kwalificatie', vertelt Alonso. 'Die telt echter niet mee als DNF. In Oostenrijk kon ik niet eens starten in de sprintrace. Er waren in totaal ongeveer negen of tien betrouwbaarheidsproblemen.'

Alonso: 'Ik ben blij dat het klaar is'

Alonso uit nogmaals zijn ongenoegen over Alpine en de vele onbetrouwbaarheden van de A522. 'Op dit niveau is dat onacceptabel. Het gebeurde allemaal bij mijn auto. Ik ben blij dat het klaar is', vervolgt de Spanjaard. 'Ik pas maandag mijn stoeltje bij Aston Martin. Dinsdag staat de bandentest op het programma. Hopelijk is dat een nieuw project met meer geluk', voegt de 41-jarige eraan toe.

Toch is Alonso niet vergeten dat hij ook successen heeft gekend met Renault. In 2005 en 2006 behaalde de coureur zelfs twee titels met de Franse renstal. 'Ik kan aan de frustratie in Abu Dhabi niet veel veranderen, maar ik ben zeer dankbaar. Ik blijf met mooie herinneringen terugkijken op mijn tijd bij Alpine en Renault. We hebben twee titels gepakt. Ik heb negen jaar van mijn F1-leven bij Renault en Alpine gespendeerd. Daar ben ik dankbaar voor. Ik wens ze veel geluk volgend jaar', eindigt Alonso.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws