Seidl ziet Ricciardo niet als schuldige: 'Ben me bewust van mijn verantwoordelijkheid' Formule 1
Formule 1

Seidl ziet Ricciardo niet als schuldige: 'Ben me bewust van mijn verantwoordelijkheid'

Seidl ziet Ricciardo niet als schuldige: 'Ben me bewust van mijn verantwoordelijkheid'

Andreas Seidl, de teambaas van McLaren ontkent dat het team de vierde plaats in het constructeurskampioenschap heeft verloren dankzij de mindere prestaties van Daniel Ricciardo. De Britse renstal eindigde het 2022-seizoen als vijfde met veertien punten achterstand op Alpine. Lando Norris wist met 122 punten de beste coureur van McLaren te zijn.

Seidl geeft aan dat het team ver verwijderd is van een situatie om Ricciardo de schuld te geven voor het mislopen van de vierde positie afgelopen jaar. 'Uiteindelijk ben ik me ook bewust van mijn verantwoordelijkheid en die van het team om het niet samen met Daniel te laten werken op de manier waarop we hadden gehoopt, ondanks de grote inzet die is gedaan aan de kant van Daniel en aan onze kant', begint de 46-jarige, geciteerd door RaceFans.

De teambaas van McLaren wil dan ook niet met de vinger richting de Australische coureur wijzen. 'Het is uiteindelijk een deel van het niet scoren van de punten als een team, en is ook typisch onderdeel van de sport. En dat is iets dat we volgend jaar zullen proberen aan te pakken of te verbeteren', vervolgt Seidl.

Seidl: 'Ik zie dat we de goede kant op gaan'

De Duitser geeft aan dat het voelt alsof McLaren in 2022 een stap achteruit heeft gezet in vergelijking met voorgaande seizoenen. Alpine verdiende het daarom om vierde te worden, omdat zij het simpelweg beter deden. Toch is Seidl wel enigszins blij met het seizoen. 'Allereerst, als we alleen naar onszelf kijken, is het bijna één van de positieve punten dit seizoen dat we het enige team waren dat een podium scoorde, afgezien van de top drie teams', benoemt de teambaas.

Ook wist Norris bij de coureurs als zevende te eindigen in het kampioenschap. 'Wat betekent dat hij, laten we zeggen, de beste coureur was die niet in de top drie teams zat. Dat laat weer zien dat Lando met een indrukwekkend seizoen bezig was, ook al waren de hoogtepunten er niet omdat hij de auto dit jaar niet had', vertelt Seidl. 'Ik zie dat we de goede kant op gaan omdat er weer veel verschillende onderwerpen zijn, waar ik zie dat we stappen voorwaarts hebben gemaakt', eindigt de teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws