Leclerc op 'korte termijn geen optie voor Mercedes': 'We zijn toegewijd aan Lewis' Formule 1
Formule 1

Leclerc op 'korte termijn geen optie voor Mercedes': 'We zijn toegewijd aan Lewis'

Leclerc op 'korte termijn geen optie voor Mercedes': 'We zijn toegewijd aan Lewis'

In de geruchtenmolen van de laatste paar weken zong ook rond dat Charles Leclerc mogelijk de overstap zou maken naar Mercedes nu het met Ferrari niet bijzonder goed gaat. Leclerc wist die geruchten snel weg te wuiven en maakte duidelijk dat zijn hart toch echt bij de Scuderia ligt. Mercedes-teambaas Toto Wolff denkt wel dat Leclerc op lange termijn een optie is voor Mercedes.

Het contract van Leclerc bij de Italiaanse renstal loopt aan het einde van 2024 af en daardoor werd hij gelinkt aan Mercedes om Lewis Hamilton te vervangen als de zevenvoudig wereldkampioen met pensioen zou gaan. Het contract van Hamilton loopt na het 2023-seizoen af, maar hij heeft nog niks nieuws getekend. Aan het begin van het Grand Prix-weekend van Azerbeidzjan beantwoordde Leclerc meer vragen over mogelijke interesse van Mercedes en hoewel hij volhield dat er geen contact was geweest, voedde hij enige speculaties door aan te geven dat het 'nog niet zo ver was'.

'Ik denk niet dat iemand twijfelt aan wat Charles kan. Hij is een goede jongen', zegt Wolff bij The Race. 'De enige keer dat ik met hem praatte hadden we het over waar de gate was in Melbourne toen we aan boord gingen van het vliegtuig!', lacht Wolff. 'Verder hebben we geen contact. Ik denk dat hij honderd procent toegewijd is aan Ferrari. Het is zijn contract. Op dezelfde wijze zijn wij honderd procent toegewijd aan het zwart op wit krijgen met Lewis', gaat de Oostenrijker verder. 'Dus op de korte en middellange termijn niet', sluit Wolff af over Leclerc.

Wolff: 'Winnend pakket om hem zijn achtste titel te bezorgen'

Voor Mercedes is het dus een prioriteit om Hamilton een nieuw contract te laten tekenen. De Brit heeft aangegeven niet te willen racen tot zijn veertigste, dus de tijd dringt wel een beetje. 'Hij heeft het gevoel dat hij sterk is, en dat voelen wij ook', legt de Mercedes-teambaas uit. 'We gaan dit jaar niet voor het rijderskampioenschap, zo ziet het er op dit moment uit. We moeten hem een auto geven die dat kan doen.'

Mercedes is druk bezig met het doorvoeren van veranderingen en ze hopen snel terug te keren naar de top. 'We hopen dat we dit voor elkaar kunnen krijgen door ons pakket naar een winnend pakket te tillen en om hem zijn achtste titel te bezorgen. Ik heb er geen twijfel over dat hij daar motivatie voor heeft. Dat is waar hij van houdt en waar zijn kracht ligt. We hebben een goede relatie, persoonlijk en binnen het team. Hij is één van de sterksten van de laatste tien jaar.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws