Alonso vreest voor zwaar weekend: 'Niet een van onze favorieten' Formule 1
Formule 1

Alonso vreest voor zwaar weekend: 'Niet een van onze favorieten'

Alonso vreest voor zwaar weekend: 'Niet een van onze favorieten'

Fernando Alonso hoopt dat Aston Martin de draad weer heeft opgepakt nadat hij op knappe wijze een podiumplek pakte in Brazilië. De Spanjaard vreest er wel voor dat het circuit in Las Vegas niet zo goed bij zijn auto zal passen, en verwacht ook weinig verrassingen als het om de winst gaat.

Bij de persconferentie in Las Vegas werd eerst nog gevraagd naar hoe Alonso nu dacht over zijn gevecht met Sergio Pérez in Brazilië, waar hij met 0,053 seconden voorsprong als derde eindigde. 'Nog altijd hetzelfde als in Brazilië na de race. Het was een goed weekend voor ons. Het voelde in de auto wel anders aan, het was een stuk kalmer in de cockpit. Ik voelde die druk niet zo die op de televisie beter voelbaar is, ik denk dat het spectaculairder was van buitenaf waarschijnlijk', oordeelt de 42-jarige veteraan.

Alonso was zelf al vaker in Las Vegas, maar nooit met de Formule 1. 'Het is nu anders, want in het verleden kwam ik hier telkens voor een vakantie, en om van de stad te genieten. Nu ben ik hier om te racen. Vanaf de vrije training wordt het allemaal een stuk serieuzer, maar ik wil natuurlijk ook gewoon plezier hebben. De beide kampioenschappen zijn al een tijdje geleden beslist met Max en met Red Bull Racing, en nu genieten we allemaal van het laatste deel van het seizoen. Het is goed om een aantal vrije trainingen te hebben op wat momentum en het benodigde vertrouwen op te bouwen gedurende het weekend, zeker omdat het een stratencircuit is.'

Alonso vreest voor matig weekend en sterke Verstappen

Of het lek bij Aston Martin definitief boven is na de podiumplek in Brazilië durft Alonso niet te zeggen. 'Ik denk dat we daarvoor nog even een paar races moeten afwachten. Het zal hier, en in Abu Dhabi, belangrijk zijn om de auto te begrijpen, net zoals dat in São Paulo het geval was. In Austin en Mexico was het pijnlijk, maar het was wel nuttig om de auto beter te begrijpen.'

Alonso lijkt echter niet op een plekje bij de eerste drie te rekenen. 'Ik denk dat het voor ons een lastig weekend zal worden met de lange rechte stukken. Het zou leuk zijn om een race te winnen, vooral de eerste race in Las Vegas, maar ik denk dat het onwaarschijnlijk is dat dat gebeurt. Ik denk niet dat dit circuit een van onze favorieten is met ons pakket, dus ik denk dat het lastig wordt', zegt Alonso, die nog toevoegt dat hij niet verwacht dat Verstappen in Las Vegas kwetsbaarder zal zijn dan op andere circuits.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws