Verstappen en Leclerc doen samen een interview: 'Dat moet je aan hem vragen' Formule 1
Formule 1

Verstappen en Leclerc doen samen een interview: 'Dat moet je aan hem vragen'

Verstappen en Leclerc doen samen een interview: 'Dat moet je aan hem vragen'

Ferrari-coureur Charles Leclerc hoopt in Las Vegas de kater van Brazilië weg te kunnen spoelen. De Monegask mocht als tweede aan de Grand Prix beginnen, maar viel al in de opwarmronde uit met hydraulische problemen. Op de mediadag in Las Vegas ging hij uitgebreid in op het show-gehalte, en kwam hij nog even buurten bij een interview van Max Verstappen.

Tot nu toe is er nog niet geracet in Las Vegas, maar is er wel al zeer veel show geweest, tot onvrede van onder meer Verstappen. Leclerc heeft er zelf wat minder moeite mee. 'Ik denk dat we allebei kunnen doen, en ik hoop dat we dat dit weekend kunnen bereiken. Natuurlijk is er al veel show geweest met de openingsceremonie. Het is een prachtige sport, maar we moeten ook niet vergeten dat we nieuwe mensen moeten aantrekken bij deze prachtige sport', beseft de 26-jarige.

'Hopelijk is de race-actie goed, dat is natuurlijk het belangrijkste. Dat is voor mij net zo belangrijk als voor Max, dus als de race-actie aan de verwachtingen voldoet, dan zijn die fans die door de show worden getrokken misschien ook geïnteresseerd in het racen, en blijven ze in de toekomst hopelijk nog jaren hangen', analyseert Leclerc bij Sky Sports F1 'Ik begrijp het, en ik ben blij dat het zo is. Ik vind niet dat iedere race zo moet zijn, maar je bent nu in Las Vegas. Als je het hier niet doet, doe je het nergens, dus ik vind het goed dat het hier zo is, maar we moeten altijd het DNA van de sport bewaren.'

Leclerc te gast bij Verstappen

Leclerc verzorgde ook nog een gastoptreden bij Max Verstappen, die de media tegelijkertijd te woord stond. Red Bull Racing had het in Singapore erg zwaar, terwijl Ferrari daar won, en ook in Monza deed Ferrari het goed op de rechte stukken, en dus kreeg Verstappen bij Sky Sports F1 de vraag of Ferrari dit weekend de sterkere van de twee teams zal zijn: 'Dat weet ik niet, dat moet je aan hem vragen', zegt Verstappen, met een vinger wijzend naar Leclerc. 'Charles, wat denk jij? Kun je eens hier komen?' roept Verstappen. 'Ik kom eraan', lacht Leclerc gehoorzaam.

'Kun je de vraag nog eens herhalen?' vraagt Verstappen vervolgens aan verslaggever Ted Kravitz, die stelt dat Ferrari vaak de banden snel op temperatuur krijgt, in tegenstelling tot Red Bull. Waar dat doorgaans een nadeel is, kan dat in het koude Las Vegas mogelijk een voordeel worden. 'Jullie masseren de banden inderdaad wat meer', zegt de Monegask tegen zijn rivaal. 'Maar het is koud hier, dus ik weet niet of je ze wel moet masseren. Je moet wat agressiever zijn, en dat is onze sterkte', vertelt de Ferrari-coureur met een twinkeling in zijn ogen.

Verstappen heeft de oplossing echter al klaarliggen: 'Ik doe een hot stone massage dit keer, in plaats van een relaxte massage.' Ook Leclerc denkt dat Verstappen wel een antwoord zal hebben: 'Ik vermoed dat ze nog steeds wat sterker zullen zijn, zeker. Ik denk zowel in de kwalificatie als in de race', zegt de Ferrari-coureur, die dit seizoen al vier keer vanaf poleposition mocht beginnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws