Alonso ziet geen kansen op overwinningen voor Aston Martin: 'Dat zou een leugen zijn' Formule 1
Formule 1

Alonso ziet geen kansen op overwinningen voor Aston Martin: 'Dat zou een leugen zijn'

Alonso ziet geen kansen op overwinningen voor Aston Martin: 'Dat zou een leugen zijn'

Fernando Alonso verwacht dit jaar niet mee te kunnen strijden om overwinningen, maar hij denkt wel dat Aston Martin potentie heeft om gedurende het seizoen te verbeteren. Volgens de tweevoudig wereldkampioen is het belangrijk om een goede basis te hebben en de auto gedurende het seizoen verder te ontwikkelen, om zo optimaal te kunnen presteren en geen kansen te missen wanneer zich die voordoen.

'Ik kan niet zeggen dat we dit jaar vechten voor overwinningen, dat zou een leugen zijn', begint Alonso tegenover RaceFans.net. 'Maar we willen wel een goede auto hebben om mee te beginnen en die gedurende het seizoen te ontwikkelen. Misschien kunnen we in de tweede helft van het seizoen dichterbij komen. Als er een kans zich voordoet, dan zullen we die kans niet missen.'

Alonso hekelt korte testdagen

Vooral het begin van het seizoen kan wat moeilijk zijn, omdat het team moet ontdekken hoe de auto is en welke setup het beste werkt, erkent Alonso. Daarbij helpen de korte testdagen in Bahrein, voordat het seizoen begint, niet echt mee. 'Dit is de enige sport ter wereld waarbij je anderhalve dag oefent en dan meteen een wereldkampioenschap speelt. Er is geen andere sport ter wereld die zo werkt.'

Toch gaat Alonso vol goede moed het nieuwe seizoen in en wil hij de concurrentie aangaan met zijn teamgenoot Lance Stroll. Ook denkt hij dat als Aston Martin dit jaar een goede basis kan leggen, ze volgend jaar meer mogelijkheden zullen hebben om voor overwinningen en podiumplaatsen te strijden. 'Wat we dit jaar hebben, zal niet onze normale positie zijn', besluit Alonso.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws