Aston Martin: 'We konden Vettel geen auto geven die goed genoeg was' Formule 1
Formule 1

Aston Martin: 'We konden Vettel geen auto geven die goed genoeg was'

Aston Martin: 'We konden Vettel geen auto geven die goed genoeg was'

Aston Martin kon er niet voor zorgen om Sebastian Vettel een auto te geven die goed genoeg was, vertelt performance director Tom McCullough teleurgesteld tegen Motorsportweek.com. De Brit vindt het jammer dat de renstal er niet voor heeft kunnen zorgen dat de viervoudig wereldkampioen in de Formule 1 wilde blijven racen.

Vettel is in 2021 bij Aston Martin gaan rijden, met Lance Stroll als teamgenoot, waarbij hij al in zijn eerste jaar een podiumplek veroverde bij de Grand Prix in Azerbeidzjan. Toch ging het in het raceseizoen van 2022 wat minder goed, waardoor de Duitser maar een magere 37 punten heeft behaald over een span van twintig races. Hij had er twee gemist doordat hij positief was getest op COVID-19.

McCullough: Vettel heeft als het kon altijd goede resultaten neergezet

Aan het einde van het 2022-seizoen kondigde Vettel aan dat het mooi was geweest en dat hij zou vertrekken uit de Formule 1. McCullough spreekt vol lof over de coureur, vooral over het feit dat hij nog steeds punten heeft behaald ondanks dat het team en de auto niet altijd meewerkten. 'Als we Sebastian (Vettel, red.) een auto gaven die in staat was om resultaat te boeken, dan deed hij dat voor ons', aldus de performance director.

Helaas is dat bij Aston Martin niet altijd aan de orde geweest. 'Het is zonde dat hij nu niet bij ons zal zijn om de vruchten te plukken van zijn harde werk van de afgelopen twee jaar', zegt McCullough, die vertrouwen heeft in de bolide voor 2023. De AMR23 is op 13 februari gepresenteerd, waarbij het Aston Martin-team duidelijk heeft gemaakt dat er veel aan gesleuteld is ten opzichte van zijn voorganger.

Ogen nu op Alonso gericht: 'Hij is een gedreven coureur, dat hebben wij nodig'

Om het gat op te vullen bij Aston Martin is tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso aangetrokken. McCullough was vanaf het begin al onder de indruk van de Spanjaard, die meteen aangaf om vol voor de punten te gaan dit jaar. 'We leren hem steeds beter kennen, maar de honger die ik in Fernando (Alonso, red.) zie, verbaast me, zeker op dit punt in zijn carrière', zegt McCullough. 'We zijn allemaal erg gedreven, erg hongerig, en het is fijn om een coureur te hebben die dat voedt.'

De afgelopen twee jaar heeft Aston Martin tegenvallende resultaten geboekt, waarbij het team twee keer op rij op de zevende plek is geëindigd in het klassement. Voor komend seizoen heeft eigenaar Lawrence Stroll meer investeringen gedaan, zoals het verdubbelen van het personeel en het bouwen van een nieuwe faciliteit. Met het oog op de toekomst en het strijden om de wereldtitel, is Aston Martin nu stappen vooruit aan het zetten om komend seizoen in ieder geval te knokken voor de bovenkant van het middenveld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws