Alpine blijft ontwikkelen: 'Updates kunnen hun vruchten afwerpen op andere circuits' Formule 1
Formule 1

Alpine blijft ontwikkelen: 'Updates kunnen hun vruchten afwerpen op andere circuits'

Alpine blijft ontwikkelen: 'Updates kunnen hun vruchten afwerpen op andere circuits'

Volgens Davide Brivio kunnen de updates die Alpine meebracht naar Imola hun vruchten afwerpen in de nog te komen Grands Prix. Dat vertelt hij in gesprek met de Franse tak van Motorsport.com. De sportief directeur van het Franse team zegt ook erg tevreden te zijn met de ontwikkelingen en vooruitgang die het team al heeft weten te boeken zo vroeg in het seizoen.

Alpine opende het jaar op teleurstellende wijze in Bahrein. In de golfstaat leek Fernando Alonso in de punten te kunnen eindigen, maar viel de terugkerende coureur uit door remproblemen. In de Grand Prix van Emilia Romagna van vorig weekend keerde het tij echter om en scoorden zowel Alonso als Esteban Ocon de eerste punten voor Alpine. Het zorgt voor blijdschap bij Brivio.

'We hebben een aantal verbeteringen doorgevoerd en ze werken goed', vertelt de Italiaan als hem wordt gevraagd naar de updates van Alpine. Ook in de toekomst zouden ze het omgedoopte team vooruit helpen: 'Deze updates kunnen hun vruchten afwerpen op andere circuits. We zijn dan ook best tevreden, we hebben weer vooruitgang geboekt. We zijn dichterbij de leidende auto's van het middenveld gekomen.'

Vooruitgang sinds Bahrein

Hoeveel Alpine zou hebben verbeterd vergeleken met de race in Bahrein wil de 56-jarige niet onthullen, maar dat er een verschil is, is volgens hem duidelijk: 'Natuurlijk hebben we de cijfers die laten zien wat het verschil is. Ik wil alleen niets zeggen, want anders zorgen ze voor te hoge verwachtingen en dan kan je alleen nog maar teleurgesteld raken. We voelen dat het beter is en daarom blijven we doorwerken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws