Alpine-coureurs zijn niet content met het tempo van de wagen: 'We hebben grotere ambities' Formule 1
Formule 1

Alpine-coureurs zijn niet content met het tempo van de wagen: 'We hebben grotere ambities'

Alpine-coureurs zijn niet content met het tempo van de wagen: 'We hebben grotere ambities'

De Alpine-coureurs zijn nog niet te spreken over de prestaties van de A523. Het tempo ligt te laag volgens Pierre Gasly en Esteban Ocon, die aangeven grotere ambities te hebben dan de op vier na snelste auto te hebben. Alpine werkt er nu hard aan om in 2024 vaker op het podium te staan, maar de coureurs hopen dat ook dit jaar al mee te maken, geven ze aan in een gesprek met Motorsport.com.

Vorig jaar was er een stijgende lijn te zien voor Alpine. Nadat het team in 2021 genoegen moest nemen met de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap omdat ze verslagen waren door McLaren, pakten ze in 2022 wel de vierde plaats in het klassement. Het doel was om door te blijven groeien en in de top drie te komen, maar na de eerste twee races van het seizoen blijkt dat nog te hoog gegrepen voor de Franse renstal.

Alpine moet accepteren dat ook Aston Martin sneller is

Op het moment hebben de Franse coureurs gezamenlijk acht punten verzameld voor Alpine, maar dat is niet genoeg om de klassieke top drie van Red Bull Racing, Mercedes en Ferrari bij te houden. Daarnaast moeten ze vooralsnog ook Aston Martin boven zich dulden, dat met een sterke Fernando Alonso al twee races op het podium te vinden was.

De Grand Prix van Saoedi-Arabië was wel een verbetering ten opzichte van Bahrein, maar het is volgens teambaas Otmar Szafnauer nog niet een goede afspiegeling van de potentie die in de Alpine-bolide zit. In Jeddah kwamen de coureurs op de achtste en negende plek binnen, maar de teambaas verwacht dat de coureurs binnenkort nog wel naar hogere posities kunnen klimmen.

Gasly: 'We komen gewoon tien seconden tekort'

Als het aan de coureurs zelf ligt gaat dit ook wel gebeuren. Ocon vond namelijk zijn prestatie in Jeddah nog niet goed genoeg. 'Ik heb grotere ambities', zegt hij stellig. 'Het is duidelijk dat sommige teams beter presteren dan afgelopen jaar en wij kunnen het ons niet veroorloven om achter te blijven.' De Fransman is niet tevreden met de huidige stand van zaken bij Alpine. 'Er is meer mogelijk en dat willen we er allemaal uithalen.'

Ook teamgenoot Gasly had meer van de race in Jeddah verwacht. 'Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik tevreden ben', vertelt de Franse coureur. 'Persoonlijk verwachtte ik dat er meer tempo in de auto zou zitten zodat we wat meer duels konden hebben, maar helaas was dat niet aan de orde.' De 27-jarige vergelijkt zijn eigen bolide met die van Mercedes en Ferrari. 'We komen gewoon echt minimaal tien seconden tekort', constateert Gasly. 'We moeten onderzoeken hoe we het tempo omhoog kunnen krijgen, zodat we voor hogere punten kunnen strijden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws