'Verstappen verbreekt momenteel eerder dan Hamilton F1-record van Schumacher' Opinie
Opinie

'Verstappen verbreekt momenteel eerder dan Hamilton F1-record van Schumacher'

'Verstappen verbreekt momenteel eerder dan Hamilton F1-record van Schumacher'

Max Verstappen zal eerder het titelrecord van Michael Schumacher verbreken dan Lewis Hamilton. Zo luidt de mening van Felipe Massa, die in gesprek met Speedweek.com aangeeft dat Verstappen over de ideale omstandigheden beschikt om nog veel titels te winnen met Red Bull Racing.

Massa ziet ook een gelijkenis tussen Verstappen en Red Bull en Schumacher en Ferrari. 'Max makt geen fouten, de Red Bull werkt perfect, de motor is sterk - zo ging het ook met Michael bij Ferrari en Lewis bij Mercedes. De omstandigheden zijn ideaal voor een Red Bull-tijdperk', meent de Braziliaanse oud-Formule 1-coureur. Hij is dan ook vol lof over Verstappen.

De Nederlander heeft een grote ontwikkeling doorgemaakt als coureur, ziet Massa, die denkt dat het record van zeven wereldtitels van Schumacher eerder door Verstappen wordt verbroken dan Hamilton. 'Momenteel wel. Max maakt geen fouten, hij rijdt als een robot. Hij is extreem volwassen voor zijn leeftijd. De twee titels hebben hem nog beter gemaakt. Hij is nu meer ontspannen, niet zo koppig. Hij gebruikt de koevoet nog steeds af en toe, maar hij gebruikt hem doelgerichter.'

'Verstappen kan ook vier, vijf of zes titels op rij winnen'

Verstappen is ook dit seizoen weer de topfavoriet voor de wereldtitel en Massa begrijpt waarom. 'Ik zie geen reden waarom hij de hattrick niet zou krijgen', wijst de Braziliaan op de mogelijkheid van de derde titel op rij van de Limburger. 'Hij kan er zelfs nog veel meer pakken. Max kan ook vier, vijf of zes titels op rij winnen.' Dat staat in contrast met de huidige situatie van Mercedes.

Zo beschikt Hamilton niet over een auto om voor de prijzen mee te doen. 'De Mercedes is te slecht voor Lewis om een ​​realistische kans te hebben om een ​​grote rol te spelen in de titelrace. Hij kan zo goed rijden als hij wil, zijn auto is te langzaam', vertelt Massa. 'Lewis kan weer wereldkampioen worden, maar daarvoor heeft hij een competitieve auto nodig. Dat heeft hij op dit moment niet.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws