Alpine verwacht vooruitgang met Gasly en Ocon: 'Misschien laatste grote contract van hun carrière' Formule 1
Formule 1

Alpine verwacht vooruitgang met Gasly en Ocon: 'Misschien laatste grote contract van hun carrière'

Alpine verwacht vooruitgang met Gasly en Ocon: 'Misschien laatste grote contract van hun carrière'

Laurent Rossi, de CEO van Alpine, verklaart dat Esteban Ocon en Pierre Gasly volgend jaar dezelfde rol in het team krijgen. Na het plotselinge vertrek van Fernando Alonso moest de Franse renstal op zoek naar een nieuwe coureur. Nadat ook Oscar Piastri vertrok, kwam het team uiteindelijk uit bij Gasly. Met de Franse coureur hoopt Alpine stappen vooruit te zetten.

Met nieuwkomer Gasly zou het kunnen dat Ocon de voorkeur krijgt bij het team, omdat hij al drie jaar bij het team rijdt. Rossi ontkende dit echter en geeft aan dat beiden gelijk behandeld zullen worden. 'We zullen geen nummer één of nummer twee hebben. We hebben zo'n onderscheid niet gemaakt tussen Alonso en Ocon en we zullen het niet maken tussen Gasly en Ocon. Ze hebben dezelfde status voor ons', begint de CEO, geciteerd door de Spaanse tak van Motorsport.com.

Rossi verwacht van beide coureurs dezelfde inzet. 'Ik heb de indruk dat ze allebei Alpine zien als een geweldige kans voor hen. Ik hoop dat ze volwassen zijn geworden en vechten om samen geweldige dingen te bereiken', vervolgt de baas van Alpine. 'Van vijftienjarigen kan je veel verdragen, maar op je 26e moet je serieuzer worden. Bovendien is dit misschien wel het laatste grote contract van hun sportcarrière', voegt Fransman eraan toe.

Rossi: 'We wilden de twee beste coureurs voor vooruitgang'

'Als een coureur 26 jaar oud is en nog geen kampioenschap heeft gewonnen, komt hij op een punt waarop hij zich moet afvragen of hij echt denkt een stap voorwaarts te kunnen zetten op het gebied van kwaliteit', vertelt Rossi. 'Ik hoop dat Gasly en Ocon laten zien wat ze kunnen. Pierre is precies wat we nodig hebben om vooruitgang te blijven boeken. We hebben hem getekend, omdat hij aan al onze eisen voldoet', laat de CEO weten.

Er speelde ook nog een factor mee in de keuze voor Gasly. 'Bovendien is hij Frans', benadrukt Rossi. 'Maar het belangrijkste voor ons is de snelheid van de coureur', vervolgt hij. 'Het doel was om de twee beste coureurs die we hadden binnen handbereik te hebben om als team verder te ontwikkelen', eindigt Rossi. De taak voor Gasly en Ocon lijkt daarmee duidelijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws