Leeftijd is niet belangrijk volgens De Vries: 'Gaat om de kans krijgen wanneer de tijd rijp is' Formule 1
Formule 1

Leeftijd is niet belangrijk volgens De Vries: 'Gaat om de kans krijgen wanneer de tijd rijp is'

Leeftijd is niet belangrijk volgens De Vries: 'Gaat om de kans krijgen wanneer de tijd rijp is'

Nyck de Vries geeft aan dat het hem niet uitmaakt dat hij op een iets latere leeftijd de Formule 1 inkomt. Na zijn goede prestaties bij het team van Williams in Monza, kreeg hij kans op een stoeltje bij AlphaTauri. Daar zal hij vanaf 2023 dan ook gaan rijden na een paar jaar in de Formule E te hebben gereden.

Doordat De Vries eerst een tijdje in een andere klasse heeft gereden is hij iets ouder dan de meeste nieuwkomers in de Formule 1. De Nederlandse coureur is momenteel 27 jaar en zal bij aanvang van het nieuwe seizoen 28 jaar zijn. Naar eigen zeggen is zijn leeftijd geen groot probleem. 'Iedereen gaat zijn eigen weg, dus het maakt eigenlijk niet uit hoe oud ik ben of hoe ik hier ben gekomen', begint de coureur bij de Beyond The Grid-podcast.

Hij vindt het zelf vooral belangrijk dat hij na jaren toch zijn doel van Formule 1-coureur worden heeft weten te bereiken. 'Ik denk dat het uiteindelijk allemaal draait om het krijgen van de kans wanneer de tijd rijp is', vervolgt De Vries. 'Voor mij persoonlijk ging het natuurlijk op en neer, maar het voelt nog beter om nu de kans te krijgen', zegt de Formule E-kampioen van het 2020/21-seizoen.

De Vries: 'Ik heb mijn droom nooit opgegeven'

Een lange periode leek het erop alsof De Vries de Formule 1 niet zou halen. Ook zelf had hij dat gevoel. 'Er waren momenten dat ik dacht dat ik mijn droom nooit zou kunnen waarmaken. Tegelijkertijd heb ik deze droom nooit opgegeven', vertelt de coureur die volgend jaar voor AlphaTauri zal rijden. Dat hij de kans uiteindelijk toch kreeg had voornamelijk te maken met zijn prestaties in Monza.

De Nederlander kreeg toen zaterdagochtend te horen dat hij de rest van het weekend bij Williams zou rijden, dankzij een blindedarmontsteking van Alexander Albon. Een erg chaotisch moment, maar in de kwalificatie wist de coureur te maximaliseren en uiteindelijk kon hij in de race zelfs twee punten behalen. 'Monza was overweldigend, maar ik denk dat mijn ervaring en volwassenheid me geholpen hebben om met beide benen op de grond te blijven', eindigt De Vries.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws